Masterclass-oversigt: Tre sejre hjemme mod AaB

16.05.2022 13:42

Det blev en fantastisk weekend mod AaB, da U19, U17 og U15, ligesom Superliga-holdet, kunne fejre sejre over nordjyderne. Dermed er der lagt op til spænding for de tre Brøndby Masterclass-mandskaber, som alle kæmper med i toppen om medaljer. 

Vi har snakket med cheftrænerne for U19 og U17 om weekendens kampe og afslutningen på sæsonen, som nærmer sig med hastige skridt. 

Storsejr til U19
U19-drengene skulle forsøge at holde liv i medaljedrømmen, da AaB besøgte Vestegnen lørdag eftermiddag. Efter et ærgerligt 3-0-nederlag i seneste ligakamp mod FC Nordsjælland, hvor holdet ellers gjorde en god figur, blev det tid til at jagte revanche.

Cheftræner Christian Sørensen fortæller om forberedelserne til kampen:

- Vi talte om, at vi gerne ville ud og bygge videre på de to seneste kampe, der har været rigtig fornuftige. Vi havde ikke fokus på AaB, men blot vores eget spil for øje.

- Der har været optræk til at lave flere mål i de forrige kampe, men hvor bolden ikke ville ind. Vi havde problemer med, at vi ikke scorede i vores gode perioder, og vi ville forsøge at være kyniske.

Holdet kom stærkt fra start med en scoring af Oscar Sejrup i kampens første minut, mens Yousef Salech også satte to bolde i kassen før pausen. Kynismen havde i den grad fundet vej til Brøndby-banen.  

- Vi gør mange ting rigtige i kampen. Vores presspil fungerer, og vi fremprovokerer fejl, der giver os nogle gode muligheder, siger Christian Sørensen.

- Det er en god blanding af direkte spil, men også gode perioder med flot pasningsspil, hvor vi spiller varieret.

Efter pausen fortsatte det gode spil, og pauseføringen på 3-0 blev udbygget til 5-0 allerede kort inde i anden halvleg. Oscar Sejrup satte scoringen ind til kampens slutresultat 6-0, og han kunne dermed fejre et hattrick.

- Det var en forløsning for alle drengene med den her sejr. Vi er naturligvis også glade på Oscars vegne, for han har arbejdet med at sætte sig selv mere i scene og komme noget mere i feltet. Det var godt at se, det lykkedes, siger Christian Sørensen.

U19-tropperne er endnu afhængige af, at andre resultater flasker sig for, at de kan hænge medaljer om halsen. De indtager en tredjeplads med FC Nordsjælland lige i hælene, der har en kamp i hånden.

- Vi vil gerne stå i en situation efter 28. maj, hvor vi spiller den sidste turneringskamp og kigge hinanden i øjnene og sige, at vi gav den alt, hvad vi overhovedet kunne. Vi går ud til de sidste to kampe for at jagte, og det er både point og måldifference, vi kigger på, siger cheftræneren om sæsonafslutningen.

Stillingen i U19 Ligaen kan ses her.

Brøndby IF 6-0 AaB
1-0 Oscar Sejrup
2-0 Yousef Salech
3-0 Yousef Salech
4-0 Benjamin Luka Kold 
5-0 Oscar Sejrup
6-0 Oscar Sejrup

Startopstillingen:
1. Jonathan Ægidius
2. Christian Friedrich
4. Max Juhl
6. Oliver Jeppe
9. Yousef Salech
10. Oscar Schwartau
13. Benjamin Luka Kold
14. Oscar Sejrup
15. Mathias Jensen
18. Filip Andersen
19. Solomon Opoku

Bænken:
5. Lukas Larsen
7. August Carlsson
12. Hjalte Andersen
16. Nicolaj Kristensen
17. Alexander Hvid

Stærk U17-trup
De blågule U17-talenter kunne endnu engang fejre en storsejr, da AaB kom på besøg og blev sendt hjem igen med et 5-0-nederlag. Det var dermed en perfekt opfølgning på sidste uges 6-2-sejr i Farum.

Patrick Harboe fortæller om lørdagens kamp mod AaB:

- Vi spiller en rigtig god kampen, hvor vi får spillet hinanden gode med de rette bolde. Der er en masse gode ting at tage med til sæsonens sidste kampe, men vi synes også, at AaB kommer lidt for nemt gennem vores pres, og oppe foran vil vi gerne have afviklet angrebene hurtigere.

Takket være et hattrick af Clement Bischoff samt scoringer fra henholdsvis Mads Beyer og Patrick Allentoft kunne holdet sikkert få de tre point. Det var da også en cheftræner, der før kampen havde sikret sig at gøre sit for, at holdet var klar fra start.

- Vi snakker meget om at have det rette mind-set. Vi ville ikke undervurdere dem, selv om de lå længere nede i tabellen end nogle af de andre, som vi har mødt på det seneste. Vi har en masse at spille for, og der er heldigvis mange spillere, der byder sig til, siger Patrick Harboe.

Den brede trup og kampen om pladserne er vigtig for holdet, som stadig har et travlt program. Der resterer tre kampe i U17 Ligaen, mens der også venter en semifinale i pokalturneringen. Desuden skal truppen fire dage til franske Nantes, hvor der spilles en ungdomsturnering.

- Det er rart, at vi kan se, spillerne er matchet i niveauet. Når vi skifter en spiller ind, går vi ikke ned i tempo eller niveau. De træder direkte ind, og i denne weekend har vi blandt andet to debutanter med. Det er meget positivt for kampen om pladserne.

- Vi har et godt miljø herude, hvor der hele tiden er plads til, at de næste talentfulde spillere kan få chancen. Det er et stærkt set-up.

Stillingen i U17 Ligaen kan ses her.

Brøndby IF 5-0 AaB
1-0 Clement Bischoff
2-0 Clement Bischoff
3-0 Mads Beyer
4-0 Clement Bischoff
5-0 Patrick Allentoft

Startopstillingen:
1. Noah Sømmergaard
10. Mads Beyer
13. Hamed Traore
14. Benjamin Kold
15. Kean Tran
17. Lukas Larsen
18. Clement Bischoff
19. Erem Øzkul
20. Adam Claridge Jensen
21. Magnus Søndergaard
27. Waldemar Bjergfelt

Bænken:
7. Patrick Allentoft
9. August Harritsø
23. Oliver Lauritsen
24. Jonathan Agyekum
26. Viktor Sørensen 

Vigtig sejr til U15-holdet
For tredje kamp i træk kunne U15-holdet fejre en sejr i ligaen. Det betyder, at holdet indtager en fjerdeplads, blot to point efter Silkeborg IF og med to kampe i hånden sammenlignet med silkeborgenserne. Der er dermed selv mulighed for at afgøre, hvorvidt der skal medaljer hjem til Vestegnen.

Stillingen i U15 Ligaen kan ses her

Brøndby IF 2-1 AaB
1-0 Alfred Klamer
1-1 
2-1 André Escobar

Startopstillingen:
1. Rasmus Sommerlund Eriksen
2. Marcus J. R. Pedersen
4. Pelle Hoekstra
7. Jacob Brøchner Ambæk  
9. Alfred Klamer 
11. Sander Larsen
12. Julius Lockhart
15. William Stenstrup Helle 
17. Danial Riaz
18. Ibrahim Figuigui
20. Adam Choukri

Bænken:
8. Ali Al-Najar
10. André Escobar 
19. Anton Peters