U17-cheftræner: Håber på stor opbakning til dagens pokalfinale

21.06.2022 09:52

Senere i dag spilles U17-pokalfinalen for sjællandske hold på Tingbjerg Idrætspark kl. 19:00, hvor Brøndby U17 møder FC Nordsjælland.

Opgøret kan streames live på Brøndby TV+ med Kasper Lorentzen som ekspertkommentator, og du kan også se kampen på stadion fra tribunerne.

Patrick Harboe fortæller om sine forventninger til finalen:

- Vi kommer ud med det samme udtryk, som vi gør i alle kampe, men det er klart, at drengene vil være utroligt tændte til den her finale. Det er ikke noget jeg behøver at italesætte for dem, for jeg ved, at de helt selv vil sørge for at være klar til den her kamp. Det er bare noget specielt at spille sådan en pokalfinale.

- Det bliver en tæt kamp, hvor det hurtigt kunne få betydning, hvilket hold der er mest nervøse eller hvilken træner, der kan få sine spillere til at være i momentet. Det bliver en fed kamp, og vi glæder os helt vildt, siger Patrick Harboe.

Holdene tørnede sammen to gange i U17 Ligaen, hvor det blev til to blågule sejre på henholdsvis 4-2 og 6-2. Patrick Harboe mener dog, at den seneste 6-2-sejr var en meget lige kamp, indtil Brøndby-holdet fik bedre fat i anden halvleg.

- Det bliver meget åbent, men vi har vist rigtig godt spil her i pokalen. Turneringen betyder meget for drengene, og de er stærkt opsatte på at tage trofæet.

Storsejre frem mod finalen
Vejen til finalen har været en smule kort for talenterne, der trådte ind i ottendedelsfinalen. Her blev det til en 8-2-sejr mod HIK i november 2021, mens de vandt med 8-1 over Vanløse i kvartfinalen i marts i år.

Herefter gik der igen noget tid, før mandskabet fik lov at spille pokalfodbold. Finalepladsen blev nemlig sikret med en flot 5-0-sejr i Lyngby tidligere i juni.

- Da vi spillede semifinalen, var vi netop vendt hjem fra en turnering i Frankrig. Selvom drengene var en smule trætte, så gik de ud og gav alt, og hurtigt var vi foran med 3-0. Det vidner om, at de virkelig kan sætte sig selv op til de her kampe, fortæller Patrick Harboe, der er i sin tredje finale på et halvt år.

- Nu tabte vi den seneste finale i Frankrig, mens vi vandt med U16 i Portugal, så det er vist på tide med en sejr igen. Det har de fortjent efter et flot halvt år, hvor de virkelig er modnet og er blevet bedre fodboldspillere. Det er fedt at se.

Håber på stor opbakning i finalen
Cheftræneren håber på at se en masse Brøndby-fans støtte op om de unge talenter, for han ved, hvor meget de nyder det. Han ser blandt andet tilbage på den flotte opbakning, som holdet fik, da de vandt en vigtig Derby-sejr i april.

- Drengene synes, det er så fedt. Jeg tror, de kommer til at bruge det på den gode måde, at der forhåbentlig kommer mange og støtter, i stedet for at blive nervøse over, hvis der kommer flere tilskuere end normalt.

- Det var en speciel situation med Derby, fordi det var en onsdag aften. Der kom dog stadig omkring 400 tilskuere, og det var tydeligt, at de kiggede rundt på alle de her tilskuere og fik en wow-følelse. Vi håber på den samme opbakning igen i dag, siger Patrick Harboe.

Gratis entré og livestreaming på Brøndby TV+
Hvis du har lyst til at støtte U17-talenterne i kampen om trofæet, er der gratis entré til pokalfinalen på Tingbjerg Idrætspark. Portene åbner kl. 18:00, og der vil være mulighed for køb af pølser samt øl og sodavand.

Er du forhindret i at se drengene på stadion, kan du i stedet følge med hjemmefra, når vi livestreamer kampen på Brøndby TV+.

Her vil vores nuværende U13-cheftræner og tidligere spiller, Kasper Lorentzen sidde klar som medkommentator på kampen.