Landsholdsmålmand er ny tilføjelse til kvindeholdet

30.01.2024 10:45

Brøndby IF og Tiffany Sornpao er blevet enige om en kontrakt, der løber frem til udgangen af 2025.

Den 25-årige målmand, som er født og opvokset i USA, har repræsenteret det thailandske landshold 16 gange, da hun har dobbelt statsborgerskab i USA og Thailand. 

Sornpao har boet hele sit liv i USA, hvor hun har gået på Duluth High School i Atlanta, Georgia.

I 2019 var Sornpao en del af Thailands trup da der blev afholdt VM i Frankrig. Senest har hun repræsenteret Thailand ved kvalifikationen til de Olympiske lege.

Målmandstræner Thomas Fuchs Jensen fortæller om Tiffany Sornpao:

- Hun er en super træningsparat keeper, som vi kender gennem tidligere træninger med holdet.
Jeg anbefalede klubben at spørge på hende, da Kathrine Larsen stoppede. Hun er en teknisk dygtig keeper, som har en anderledes stil end andre keepere jeg har arbejdet med, hvor Tiffany har en lidt mere amerikansk og svævende stil.
Hun er god med fødderne og har en god teknik med bolden, og jeg er sikker på at hun vil passe godt ind i teamet med mig og Anka. Vi glæder os helt vildt til at udvikle hendes kompetencer, til at hun indgår i vores miljø, og at hun forhåbentlig kan bidrage med mere succes til Brøndby IF.

Selv fortæller landsholdsmålmanden om skiftet:

- Jeg er super glad for at have skrevet under med Brøndby IF. Jeg har i en periode trænet med holdet, og hele truppen tog godt i mod mig fra starten. Jeg har virkelig sat pris på den velkomst, og jeg glæder mig til at komme i gang.
Personligt tror jeg, at jeg i samarbejde med Thomas og Anka kan få skabt en god dynamik i målmandsteamet.

Tiffany Sornpao får trøje nummer 16, og kan senere i dag få sin uofficielle debut når vi møder Næstved HG Kvindeelite kl. 17:00 på Bane 2.