Kamilla Karlsen vender hjem

24.01.2024 12:00

Brøndby IF og 23-årige Kamilla Karlsen er blevet enige om en 1,5-årig kontrakt, der løber frem til sommeren 2025.

Den unge midtbanespiller vender dermed hjem til Vestegnen, hvor karrieren for alvor begyndte. Hun nåede at repræsentere Brøndby IF 98 gange i perioden fra sommeren 2017 til udgangen af 2020, inden hun rejste til FC Fleury 91 i Frankrig.

Det blev til et halvt år i den franske klub, og de seneste 2,5 år har hun spillet for Djurgårdens IF i OBOS Damallsvenskan. Her blev det til 60 kampe for den svenske klub.

Karlsen er glad for at skiftet til Brøndby IF blev en realitet.

- Jeg trængte til at komme hjem. Jeg synes min tid i Brøndby IF var en af de bedste og mest lærerige perioder rent fodboldmæssigt i min karriere. Derfor føles det rigtig godt, at komme hjem til Brøndby IF igen og fortsætte min udvikling her. Jeg er super klar på nye udfordringer og glæder mig rigtig meget til at komme i gang.

Karlsen var i 2018 med til at vinde guld i pokalturneringen og i 2019 blev det til guld i ligaen, og på spørgsmålet om hendes ambitioner for resten af sæsonen falder svaret prompte.

- Det er selvfølgelig at vinde guld med Brøndby IF, fortæller midtbanespilleren og fortsætter:

- Jeg håber at vi som hold kan spille noget rigtig god fodbold og spille guldet hjem til Vestegnen. Personligt håber jeg på, at kunne bidrage med noget erfaring og godt fodboldspil. Derudover håber jeg, at jeg kan tage en masse ansvar på- og udenfor banen.

Sportschef Claus Jensen er glad for, at det lykkedes at få Karlsen hjem til Brøndby IF.

- Vi er utrolig glade for, at vi kunne blive enige med Kamilla. Så snart vi fandt ud af, at der var en mulighed få Kamilla hjem, var det en klar prioritering. Vi har haft nogle gode snakke med Kamilla, og vi er sikre på at vi vil få stor gavn af hende. Vi har ført haft stor glæde af Kamilla og vi håber, at hun kan tage noget af sin erfaring fra udlandet med ind i truppen. 
Vi skal huske at hun fortsat er ung, og vi skal nu i fællesskab videreudvikle Kamillas spil.  

Kamilla Karlsen får trøje nummer 27, og træner allerede med truppen.
På søndag kan hun få comeback i den gule trøje, når vi møder hendes tidligere klub, Djurgårdens IF, i en træningskamp kl. 14:15 på Bane 2.