Joh Foto

Målmandstalent skriver under på ungdomskontrakt med kvindeholdet

06.02.2024 09:58

Det 15-årige målmandstalent Isabella Damm har skrevet under på en tre-årig kontrakt med Brøndby IF's kvindehold.

Til trods for sin unge alder er Damm til dagligt en del af kvindernes U19-hold, hvor hun i efteråret startede inde i 7 ud af 11 kampe.

Damm har været i klubben siden 2021 og har spillet sig op gennem årgangene på vores ungdomshold. To gange om ugen træner hun med kvindeholdet, hvilket er stor læring fra det unge talent. Her indgår hun i målmandsteamet med målmandstræner Thomas Jensen og de to målmænd Dilfer og Sornpao.

- Det er fedt at være en del af målmandsteamet på kvindeholdet, og de har alle tre meget erfaring, som jeg suger til mig og lærer af hver gang, jeg træner med dem. Det er en fed oplevelse, og jeg kan godt lide mentaliteten i målmandsteamet.

Hovedpersonen selv fortæller om forskellen på at træne med U19-holdet og kvindeligaholdet:

- Det er fedt, men også lidt skræmmende på den gode måde. De er så meget ældre end mig, men de har taget rigtig godt imod mig. Den helt store forskel er helt klart tempoet og deres sparketeknik, og så er de jo også fysisk stærkere.

Aftalen vækker stor glæde hos målmandstalentet, der føler en stor tillid fra klubben.

- Jeg er meget stolt over at have skrevet under på en tre-årig aftale med Brøndby IF. Jeg har valgt at skrive under med klubben, da her er et rigtig godt træningsmiljø med mulighed for udvikling, og hvor trænerstaben er dygtige og professionelle. Derudover er jeg rigtig glad på U19-holdet, så det var et let valg, da jeg blev tilbudt aftalen, slutter hun.

Stor glæde over aftale hos U19-cheftræner
Cheftræner for U19-kvindeholdet, Kenneth Kretschmer Petersen, er begejstret for aftalen med den unge spiller. 

- Isabella er uden tvivl et af landets største målmandstalenter, som er en moderne målmand, der udover et fremragende redningsspil også er utrolig stærk med fødderne. På trods af sine bare 15 år har hun været fast del af U19-holdet i snart et år, og i transition med kvindeligaholdet siden efteråret. Det er en fornøjelse at arbejde med hende.

Aftalen vækker ligeledes stor glæde hos målmandstræner på kvindeligaholdet Thomas Fuchs Jensen.

- Isabella er et kæmpe talent og besidder kvaliteter af sin alder, som jeg ikke har set før. Jeg er glad for at vi nu i samarbejde med Isabella kan udvikle hende i et passende tempo. Jeg ser frem til at skulle arbejde videre med Isabella de to gange om ugen.