Bengt Sæternes er ny cheftræner for kvindeholdet

23.08.2024 14:00

Bengt Sæternes er ny cheftræner for kvindeholdet og kommer til Brøndby IF på en to-årig aftale. Nordmanden kommer til Vestegnen fra sin nu tidligere rolle som U15- og U17-cheftræner for Norges pigelandshold.

Sæternes er tidligere professionel fodboldspiller og har blandt andre tørnet ud for Bodø/Glimt, Vålerenga, Brann, Club Brugge og danske OB. Samtidig har han syv landskampe for det norske A-landshold på sit CV.

På trænersiden har han tidligere været cheftræner for herreholdene Egersund og Sandnes Ulf, samt været udviklingschef og sportslig leder for Vikings kvindesatsning.

Administrerende direktør Ole Palmå glæder sig over at få en så erfaren kapacitet ind som norske Sæternes.

- Vi har ønsket at styrke udviklingen af vores dygtige og traditionsrige kvindehold og lægge på det gode arbejde, der er blevet gjort på kvindesiden henover de sidste mange år, og derfor ser vi denne ansættelse af Bengt Sæternes som et vigtigt skridt i den rigtige retning for Brøndby IF Women.

- For os har det været afgørende at hente en dygtig kapacitet og en stærk personlighed ind, som både kan bidrage til at udvikle holdet og vores setup på kvindesiden, men også gå ind fra dag ét og gøre en forskel. Og der er vi overbeviste om, at Bengt kommer ind med de helt rette kompetencer og erfaring, og sammen med Kim André Pedersen kan vi nu sætte fuld fart på udviklingen af Brøndby IF Women og de individuelle spillere, og samtidig skabe en stærk kultur. 

Hos Head of Women's Football Kim André Pedersen er der ligeledes stor glæde over tilføjelsen.

- Vi har længe arbejdet på at finde den rigtige profil som cheftræner for kvindeholdet. Den profil, vi har ledt efter, skulle have erfaring og forståelsen for, at vi skal have Brøndby IF tilbage til storhed med moderne træningsmetodik, ledelse og arbejdet med fremtidens fodbold. I Bengt får vi en træner, som skal være med til at løfte klubben på banen, men som også skal præge udviklingen af klubben. Vi er derfor utrolig glade for ansættelsen af Bengt og glæder os til, at vi i samarbejde kan få sat skub i det arbejde, der venter med en højere kvalitet end hidtil, fortæller Kim André Pedersen og tilføjer:

- Vi skal sammen med Bengt arbejde hårdt for at kunne nå vores mål, og vi er sikre på, at han kan være med til at løfte udviklingen i Brøndby IF og dansk kvindefodbold.

- En klub med en lang og traditionsrig historie
Den nye cheftræner for Brøndby IF's bedste kvindehold, Bengt Sæternes, glæder sig til at komme i gang.

- Det er en utrolig spændende klub med et kæmpe potentiale og en lang og traditionsrig historie. Jeg glæder mig til den rejse, vi sammen skal på, og til at skulle præge holdet og udviklingen af kvindefodbold i Brøndby IF.

På søndag vil Bengt Sæternes stå på sidelinjen og lede kvindeholdet for første gang, når kvinderne møder HB Køge på hjemmebane kl. 14:30.