Per Nielsen: Sejr mod et ‘nyt’ Fortuna Hjørring vil betyde rigtigt meget

15.09.2023 11:42

Der er lagt op til et brag af en kamp, når Bane 2 lægger græs til vores opgør mod Fortuna Hjørring på lørdag kl. 13:00. Et klassisk opgør i Gjensidige Kvindeligaen, som spillerne, ifølge cheftræner Per Nielsen, glæder sig meget til. 

- Der er en masse historie mellem Brøndby og Fortuna igennem de sidste 20 år, og det er en af de kampe, man som spiller helst ikke vil tabe. Så der er noget historie, som gør, at man nok skal være sat op til kampen. Det er sjældent, at man som træner behøver at motivere sine spillere op til sådan en kamp. De skal nok være klar, lyder det fra Per Nielsen.

I sidste sæson mødte vi Fortuna Hjørring hele fem gange, hvor vi i tre af opgørene løb med sejren, mens vi tabte de resterende to. Det ene nederlag faldt efter straffesparkskonkurrence i Gjensidige Kvindepokalen. Erfaringerne fra de mange indbyrdes opgør kan dog ikke bruges i samme grad til dette opgør, mener Per Nielsen.

- De her Fortuna-kampe har sit helt eget liv, men vi synes, at vi var godt med i alle kampene sidste år. Men der er kommet nye spillere ind hos Fortuna, og der er nogle, der er væk. Og sådan er det også hos os, siger Per Nielsen og fortsætter:

- Vi har et godt kendskab til de spillere, som var der sidste år, men de har udover nytilkomne spillere også fået ny træner. Desuden har de spillet på en del forskellige måder i de første kampe, og de kæmper lidt med at finde ud af, hvordan de gerne vil spille. Så det er ikke sådan, at vi kender dem lige så godt, som vi plejer at gøre.

Dog fastslår cheftræneren, at taktikken ligger fast inden lørdagens store opgør.

- Det handler om, at når vi spiller på hjemmebane - og det er ligegyldigt, hvem vi møder - så vil vi gerne prøve at tage fat i bolden og prøve at være spilstyrende, og sådan håber vi også, at det former sig på lørdag, siger Per Nielsen

En sejr på lørdag vil ifølge Per Nielsen skabe stor glæde i truppen. Også med henblik på den samlede stilling, hvor vi indtil videre har gjort rent bord med seks point ud af seks mulige - kun tre point fra førerholdet Kolding IF med en kamp i hånden.

- Det er altid rart at vinde, og hvis man vinder over Fortuna Hjørring, så giver det også noget selvtillid og tro på de ting, vi går og laver. Og så synes jeg, at man kan begynde at snakke om, at vi har fået en fornuftig start, hvis vi også vinder den her kamp. Så det vil betyde rigtig meget for pigerne, slutter Per Nielsen.

Kampen bliver spillet lørdag 16. september kl. 13:00 på Bane 2.

Du kan købe billetter til kampen her.

Hvis du ikke kan komme forbi Bane 2, kan du også se kampen på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra klokken 12:45.