Per Nielsen efter CL-exit: Vi er voldsomt skuffede

08.09.2023 12:11

Det blev desværre ikke til videre avancement i UEFA Women’s Champions League, da vi onsdag led et smalt nederlag til Celtic i den indledende kvalifikationsrunde. På trods af flere store tilspillede chancer og dominans i især første halvleg måtte kvinderne gå fra banen i Oslo efter et 0-1-nederlag. 

I dagene derpå er skuffelsen selvsagt enorm for cheftræner Per Nielsen og resten af truppen.

- Det er klart, at vi alle er voldsomt skuffede. Vi havde håbet på, at vi kunne klare os videre, og det gjorde vi ikke. Vi havde chancerne til at vinde, men det var en af de dage, hvor vi desværre bare ikke puttede den ind over stregen. Men vi gjorde, hvad vi kunne, og det er jo nogle gange bare det, der sker i fodbold, siger Per Nielsen og fortsætter:

- Det handler om at kende sin besøgelsestid og slå til på de rigtige tidspunkter. I de her kampe har vi ikke tusinde chancer, som vi nogle gange har derhjemme. Så de chancer, vi får, skal vi score på. Ellers bliver det en åben affære, og så ved man godt, at modstanderen lige pludselig kan straffe os. Det var desværre det, der skete i går.

Trods nederlaget onsdag er kvindeholdet blevet i den norske hovedstad, da Vålerenga Stadion på lørdag lægger græs til vores næste opgør mod Minsk FK. Det belarusiske hold tabte ligeledes deres indledende kvalifikationskamp.

Dagen efter nederlaget, torsdag, var førsteprioriteten at komme sig oven på skuffelsen, hvorefter holdet vil rette fokus mod Minsk. 

- Nu skal vi have skuffelsen ud af systemet. Det tager noget tid, fordi pigerne selvfølgelig er enormt skuffede. Dagens (torsdagens red.) træning handlede bare om at få det gode humør ind i truppen igen. Men så begynder vi også at kigge frem mod lørdag, for den her kamp mod Minsk er en kamp, vi rigtigt gerne vil vinde. Så vi skal forsøge at gøre alt, hvad vi kan, lyder det fra Per Nielsen.

Med nederlaget til Celtic udspillede vi vores chancer for et videre avancement i Champions League. Men lørdagens kamp mod Minsk er ikke helt uden betydning. Vinderen af kampen vil nemlig modtage både præmiepenge og koefficientpoint. Særligt sidstnævnte er ifølge Per Nielsen en vigtig gevinst.

- Det betyder meget for Brøndby og generelt for dansk fodbold at få de koefficientpoint, så det vil vi også prøve at gå efter.

Desuden ser Per Nielsen allerede frem til, at holdet skal ud at præstere i Gjensidige Kvindeliga, så vi igen til næste sæsonstart forhåbentligt vil have mulighed for at spille os i UEFA Women’s Champions League.

- I Brøndby vil vi altid gerne have muligheden for at spille europæisk, og skal vi have det, så handler det om, at vi skal blive nummer et eller nummer to i ligaen. Så vi er altid topmotiverede for at gøre det godt i den hjemlige liga, slutter cheftræneren.

Kampen mod Minsk FK spilles på lørdag kl. 14:00, og du kan streame kampen inde på Brøndby TV+.

Få adgang til Brøndby TV+
Hvis man ikke er sæsonkortholder eller billetabonnent, som automatisk har gratis adgang, men blot ønsker at købe et abonnement til Brøndby TV+, kan man gøre det for kun 49 kr./md.

Køb adgang til Brøndby TV+ her.