Joh Foto

Landsholdsoverblik: Sådan gik det vores spillere

01.11.2023 13:09

Landsholdspausen er netop overstået, og i denne artikel kan du få et overblik over, hvordan det er gået vores spillere på Kvindeliga-holdet og vores ungdomshold, som har været afsted med deres respektive landshold.

Kathrine Larsen
Danmark, A-kvindelandshold

Vores målmand var med landsholdet til deres opgør i Nations League mod først Island på udebane og siden Wales hjemme på Energi Viborg Arena. Udekampen mod Island blev vundet knebent 1-0, mens det tirsdag blev til en sejr på 2-1 hjemme mod Wales.

Dermed er Danmark fortsat i front i puljen med to kampe tilbage, og er et skridt nærmere en kvalifikation til OL i 2024.

Larsen måtte dog se sejrene fra bænken.

Natalia Wróbel
Polen, A-kvindelandshold

Vores 20-årige kantspiller var med det polske landshold til deres to Nations League-opgør mod Serbien. Første opgør blev spillet hjemme, hvor polakkerne vandt 2-1. Her blev Wróbel skiftet ind i det 67. minut ved stillingen 2-0. Få minutter efter reducerede Serbien, og hun var altså med til at kæmpe sejren i hus. 

I returopgøret spillede de to hold uafgjort 1-1, hvor Wróbel blev skiftet ind i overtiden.

Efter de to opgør topper Polen sin gruppe med 10 point ud af 12 mulige.

Julie Madsen, Sofie Hornemann og Linnéa Borbye
Danmark, U23-kvindelandshold

Brøndbys kvindehold var flot repræsenteret på U23-landsholdet med tre spillere i truppen til venskabskampene mod Spanien og Belgien. Her var Laura Hermann også udtaget, men måtte melde afbud grundet en mindre skade.

Først gjaldt det Spanien på udebane, hvor Danmark desværre måtte lide et nederlag på 4-1. Både Sofie Hornemann og Linnéa Borbye blev skiftet ind i det 78. minut ved stillingen 3-1. 

Kampen mod Belgien på hjemmebane i Skive tabte Danmark desværre knebent med cifrene 0-1. Julie Madsen spillede hele kampen, mens Linnéa Borbye var med i første halvleg. Sofie Hornemann blev skiftet ind i det 60. minut ved stillingen 0-1. 

Meryem Baskaya og Andrea Friis
Danmark, U19-kvindelandshold

Danmarks U19-landshold tog i denne landsholdssamling hul på kvalifikationen til EM i Litauen næste sommer.

Her var vores to forsvarsspillere Meryem Baskaya og Andrea Friis med i truppen, som deltog i en indledende miniturnering i Østrig, som foruden værtsnationen også havde deltagelse af Polen og Montenegro.

Første kamp mod Polen endte uafgjort 1-1 efter en dansk udligning i overtiden. Meryem Baskaya spillede hele kampen, mens Andrea Friis så til fra bænken. 

I den anden kamp mødte danskerne Montenegro, hvor de rød-hvide spillere storsejrede hele 8-0. Både Meryem Baskaya og Andrea Friis blev skiftet ind efter pausen ved stillingen 6-0.

I den tredje og sidste kamp var puljens førsteplads i spil, da vinderen af kampen mellem Danmark og hjemmeholdet Østrig ligeledes ville vinde miniturneringen. Kampen endte desværre 2-1 til Østrig, hvor Meryem Baskaya spillede de første 78 minutter, mens Andrea Friis så til fra bænken. 

Resultatet betyder, at Danmark endte på andenpladsen i miniturneringen og er qua sin plads i top-3 dermed videre til næste runde af kvalifikationen. 

Isabella Damm, Caroline Thane-Bisgaard og Melanie Frandsen
Danmark, U16-kvindelandshold

Danmarks U16-landshold med Isabella Damm, Caroline Thane-Bisgaard og Melanie Frandsen i truppen har endnu ikke spillet deres kampe.

Holdet skal først i aktion den 8. og den 11. november, hvor Sønderborg Stadion lægger græs til to venskabskampe mod Tyskland.