Joh Foto

Tilbage på førstepladsen efter udesejr over HB Køge

15.11.2023 21:10

Et regnfyldt men velbesøgt Capelli Sport Stadion lagde her til aften græs til et topopgør mellem HB Køge og Brøndby IF Women som vi vandt med 2-0. Inden kampen indtog vi Gjensidige Kvindeligaens fjerdeplads med 19 point, mens hjemmeholdet lå på andenpladsen med et enkelt point mere.

Ligaens førerhold fra FC Nordsjælland havde ligeledes skrabet 20 point til sig, dog efter en kamp mere, og dermed kunne vi med en sejr stryge til tops i tabellen. Det gjaldt desuden også aftenens hjemmehold, så der var altså lagt op til et brag af en topkamp i Køge.

Opgøret blev indledt med høj intensitet og med et hjemmehold i et lille overtag. HB Køge fik tilspillet sig flere chancer, men vores stærke tyske keeper, Ann-Kathrin Dilfer, som var sidste indbyrdes opgørs Woman of the Match, diskede op med den ene klasseredning efter den anden.

Midtvejs i første halvleg skiftede kampen karakter, og vi overtog taktstokken. Det udmøntede sig i flere chancer, heriblandt et hovedstødsforsøg fra Sofie Hornemann, som hun dog overplacerede. I det 37. minut fik vi dog åbnet ballet, da Nanna Christiansen iskoldt eksekverede fra straffesparkspletten til stor jubel for de fremmødte blågule fans. Inden da var Louise Winter blevet nedlagt i feltet, hvilket udløste straffesparket.

Efter scoringen gik hjemmeholdet op i et højere pres og fik skubbet spillet længere frem på banen. Vi stod dog solidt i forsvaret, og HB Køge formåede ikke at svare igen på scoringstavlen. Dermed kunne vi gå til pause foran 1-0.

Hjemmeholdet fortsatte presset ved anden halvlegs begyndelse, men kunne ikke bryde vores forsvar op. På samme vis som i første halvleg, så spillede vi os mere tilbage i kampen, som halvlegen skred frem. I det 72. minut gjorde Kristin Árnadottir det til 2-0, da bolden efter noget klumpspil i det lille felt havnede for fødderne af islændingen. Hun sparkede resolut bolden op i nettaget, og det begyndte at dufte af sejr og en førsteplads til de blågule.

Hjemmeholdet skubbede spillet endnu længere frem på banen, men formåede ikke at få bolden over stregen. Dermed kunne vi for anden gang på 11 dage gå fra banen mod HB Køge med en 2-0-sejr i bagagen. De tre point sender os op på førstepladsen i Gjensidige Kvindeligaen med to point ned til andenpladsen.

Tak for støtten til de fremmødte Brøndby-fans.