Joh Foto

Lær spillerne bedre at kende: Kathrine Larsen

01.11.2023 19:00

I en ny serie på Brondby.com kan du hver uge komme tættere på en af vores dygtige spillere på kvindeholdet. I denne uge sætter vi fokus på vores landsholdsaktuelle målmand Kathrine Larsen.

Vores 30-årige målmand er en af de mest erfarne spillere på Kvindeliga-holdet, hvor hun i øjeblikket er i gang med sin sjette sæson i klubben fordelt ad to omgange.

Mange ved, at hun ofte også er med i truppen, når A-landsholdet skal i aktion. Men vidste du, at hun i mange år har spillet en helt anden position på banen? Og hvad laver Kathrine Larsen, når hun ikke agerer sidste vigtige skanse for vores Kvindeliga-hold?

- Jeg blev uddannet jurist fra Københavns Universitet her for lidt over fem år siden. Og der var jeg heldig, at jeg fik et arbejde lige efter, jeg var færdiguddannet, og har været i det samme firma lige siden. Jeg arbejder som jurist i en rigtig dejlig IT-virksomhed, som også ligger her i Brøndby, lyder det fra Kathrine Larsen, som sætter pris på, at hun har kort fra arbejdet til klubben.

- Jeg bor også i Brøndby, så det hele er dejligt let. Og fordi det er en IT-virksomhed, er der mange konsulenter, så de er vant til, at man arbejder lidt rundt omkring. Så jeg har kunnet beholde mit arbejde, de gange jeg har skiftet klub. Så jeg føler virkelig, jeg har skudt papegøjen, hvad det angår.

Jurist om dagen, målmand om aftenen
Som deltidsfodboldspiller bliver det ofte nogle lange dage, og det er ingen undtagelse for Kathrine Larsen. En normal hverdag for hende begynder som jurist klokken otte og frem til tidlig eftermiddag, hvorefter hun trækker i målmandsdragten og træner - både styrke- og målmandstræning - frem til aftenen, hvor hun efterfølgende kan komme hjem og slappe af.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Som så mange andre kvindelige fodboldspillere i de danske ligaer kan målmanden altså ikke udelukkende leve af at være fodboldspiller. Men for Kathrine Larsen går hendes arbejde fint i spænd med hendes fodboldkarriere. 

- Det fungerer for mig, fordi vi træner om eftermiddagen. Og mit normale arbejde er kun på deltid, så jeg har ikke så mange timer i løbet af dagen. Og så er jeg heldig, at mit arbejde er ekstremt fleksibelt. Jeg har nogle chefer, som bare støtter mig og giver mig så meget frihed under ansvar. Så det er aldrig et problem. 

- Da vi skulle til Oslo i sidste måned for at spille Champions League, var der heller ingen udfordringer. Så jeg er egentlig også bare heldig på rigtig mange måder.

- Man kalder det held. Det er jo selvfølgelig også noget, jeg har arbejdet hårdt for at kunne få til at fungere. Så jeg er glad for det. Jeg er glad for at have noget andet, så man ikke bare ender i en lille boble i fodboldverdenen. På den måde kan jeg også komme lidt ud og lige trække vejret fra alt det pres og elitemiljø, som er en del af fodbolden. 

- Men jeg håber jo selvfølgelig for de næste, der kommer, at de bare kan spille fodbold i et mere professionelt setup. Det er jo målet. For så bliver det jo også bedre kvalitet.

Uventet karrierevej
Inden Kathrine Larsen blev professionel fodboldspiller, udfoldede hun sine fodboldfærdigheder i den lokale forening i Herstedøster, hvor hun begyndte som seksårig. Her fik hun en masse veninder, og der opstod hurtigt en stor glæde for sporten hos hende.

- Jeg har altid haft det sådan, at så længe fodbold er sjovt, så vil jeg egentlig gerne spille det. Selvfølgelig kan det ikke være sjovt at træne hver dag, specielt ikke om vinteren i blæst og kulde. Men så længe man er dedikeret, så er det sjovt nok. 

Den blågule målmand spillede de første ti år af sin unge ‘fodboldkarriere’ i sin lokale klub. Da hun var 16 år skiftede hun den blå Herstedøster-trøje ud med en gul Skovlunde IF-dragt.

"Det er egentlig ikke fordi, at jeg nogensinde har tænkt, at det skulle være en karrierevej"

- Kathrine Larsen