Kanonkasser i rivalkamp sender sejren til Brøndby IF Women

05.11.2023 15:34

Det var et velbesøgt Brøndby Stadion Bane 2, som i dag lagde græs til storkampen mellem Brøndby IF Women og HB Køge. Inden kampen indtog vi fjerdepladsen i Gjensidige Kvindeligaen med fire point op til dagens gæster på førstepladsen, så begge hold kunne nyde ekstra godt af tre point i dagens opgør.

De mange tilskuere var vidne til en intens start på opgøret, hvor spillet bølgede frem og tilbage - dog med et lille overtag til gæsterne, som kom frem til flere store chancer. Ann-Kathrin Dilfer var solid i det blågule mål, og holdt os inde i opgøret.

Halvvejs i første halvleg skiftede kampen karakter, og Per Nielsens tropper overtog taktstokken og spillede sig til en række større chancer. I det 37. minut var alle fremmødte på Brøndby Stadions Bane 2 vidne til regulær verdensklasse.

Laura Hermann drev bolden frem i venstre side, hvorefter hun sendte et indlæg ind mod feltet. Bolden blev afrettet en smule af en HB Køge-spiller, så den kom til at ligge en smule bag Sofie Hornemann i feltet. Det var dog intet problem for vores stærke spydspids, som brugte hælen på ægte skorpionmanér til at vippe bolden over både sig selv, forsvarsspillere og målmand, hvorefter den til sidst gik i mål via stolpen. En klar kandidat til sæsonens mål i Gjensidige Kvindeligaen.

Efter den flotte scoring fortsatte vi presset og havde et par chancer for at udbygge føringen, men forsøgene blev overplaceret. Dermed kunne vi gå til pause med en føring på 1-0.

Vi fortsatte første halvlegs gode takter efter pausen og lagde et tryk mod gæsternes mål. Gæsterne fik dog midtvejs i anden halvleg arbejdet sig mere ind i opgøret og spillede sig frem til en række chancer, men vores tyske keeper, Dilfer, var stærk i målet.

I det 83. minut var Cecilie Buchberg på pletten, da en løs bold på kanten af feltet havnede hos hende. Buchberg sparkede resolut bolden i kassen til stor jubel for de fremmødte blågule fans.

Gæsterne fra HB Køge havde intet modsvar, og dermed kunne vi gå fra banen med en sejr på 2-0 og tre point i bagagen. Sejren betyder, at vi rykker op på tredjepladsen og er nu kun et point fra førerholdet HB Køge.

Tak til alle de fremmødte for den store støtte.