Ann-Kathrin Dilfer før rivalopgør: Vi er fyldt med selvtillid

15.11.2023 13:19

Vores Kvindeliga-hold skal i aktion i aften, når den står på topkamp på udebane mod HB Køge. De blågule kvinder kommer ind til kampen med tre sejre i streg i bagagen, heriblandt en sejr på hjemmebane for 11 dage siden mod aftenens hjemmehold. Ifølge målmand Ann-Kathrin Dilfer vil det derfor være et Brøndby-hold fyldt med selvtillid, som møder op til aftenens topopgør. 

- Vi har i de seneste kampe opbygget en sejrsstime. Vi er helt sikkert fyldt med selvtillid til i aften, men jeg tror også, at det bliver en meget svær kamp. Vi ved, hvor tæt det hele er i toppen - hvis vi vinder, fører vi ligaen, og hvis vi taber, ligger vi nummer fire. Det er en stor forskel. Så det er en meget vigtig kamp i aften. Men vi tager til Køge for at vinde, og selvfølgelig er vi selvsikre.

Aftenens to modstandere mødte som nævnt hinanden for bare 11 dage siden i Brøndby. Her blev det til en Brøndby-sejr på 2-0, og ifølge vores tyske keeper, er der meget fra den kamp, som de kan tage med til aftenens opgør.

- Vi har kigget på de små fejl, vi lavede. Vi har analyseret dem og vil forsøge ikke at begå dem igen. Og så har vi også kigget på Køge og set, hvad der muligvis kan sætte dem under endnu større pres. Derudover har vi kigget på, hvad vi kan gøre ved vores spil, så vi bliver mindre forudsigelige. Så jeg synes, vi har forberedt os godt, lyder det fra Ann-Kathrin Dilfer.

Ved den føromtalte kamp på Bane 2 i Brøndby leverede Dilfer en pragtpræstation, da hun diskede op med den ene verdensklasse redning efter den anden, og hun lykkedes med at holde nullet. Det udmøntede sig i en titel som Woman of the Match. Og målmanden håber selvsagt, at hun kan formå at gentage den stærke præstation.

- Det er altid dejligt, at kunne holde nullet, og det giver os en masse selvtillid til i aften. Men vi bliver nødt til at ramme vores topniveau i aften for, at vi kan holde nullet igen, og jeg håber, at jeg kan hjælpe holdet med det. Jeg er klar til at gøre mit for det, siger Ann-Kathrin Dilfer, som påpeger, at hun forventer, det bliver en tæt og hård kamp.

Som nævnt kan de blågule kvinder med en sejr i aften overtage Gjensidige Kvindeligaens førsteplads. Det vil ifølge Dilfer i givet fald bare forøge selvtilliden på holdet, og det kan være en vigtig parameter til de efterfølgende kampe.

- Det vil give et endnu større selvtillidsboost, og det kan være meget vigtigt, for de efterfølgende kampe mod Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland bliver ikke meget lettere, end den i aften. Så det vil give os en god følelse. Og så er det jo altid rart at ligge på førstepladsen, så det ville være fantastisk.

Inden opgøret indtager vi ligaens 4.-plads med 19 point. HB Køge ligger på 2.-pladsen med ét point mere. Førstepladsen indtages af FC Nordsjælland, som ligesom aftenens modstander har 20 point - dog efter en kamp mere.

Kampen bliver fløjtet i gang onsdag kl. 19:00 på Capelli Sport Stadion i Køge. 

Du kan også se opgøret på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18:45.