Brøndby IF henter finsk forstærkning

13.01.2023 11:00

Brøndby IF har lavet en aftale med den finske forsvarsspiller Julia Tunturi, der løber frem til vinteren 2024.

Den 26-årige finne har de seneste fem sæsoner spillet i den bedste svenske række, OBOS Damallsvenskan, hvor det i alt er blevet til 85 optrædener. De seneste to sæsoner har hun tørnet ud for Vittsjö GIK. Tunturi har 27 A-landsholdskampe på CV'et for Finland.

Sportschef Claus Jensen er glad for at kunne tilføje den rutinerede forsvarsspiller til truppen. 

- Vi har haft Julia på radaren i længere tid, så vi er utrolig glade for at vi kunne blive enige om et skifte os. Hun er en spændende profil, der har international erfaring fra det finske landshold og OBOS Damallsvenskan, som vi håber kan være med til at løfte niveauet i truppen endnu mere. Vi glæder os til at lære hende endnu bedre at kende, og se hende i aktion i den gule trøje.

Selv fortæller Tunturi om skiftet til Brøndby IF, og om sig selv.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og møde mine holdkammerater og lære dem at kende på banen, men også uden for banen. Jeg vil rigtig gerne være med til at bidrage med en positiv indstilling, der kan være med til at løfte atmosfæren og stemningen i truppen. 
Jeg vil rigtig gerne distribuere boldene frem ad i banen til mine holdkammerater, og sætte dem op i gode situationer. Udover dette vil jeg betegne mig selv som en teknisk og hurtig spiller med en god venstre fod. 

Lørdag 21. januar er der mulighed for at Tunturi kan trække i den gule trøje for første gang. Her møder vi det amerikanske college-hold Bat Country fra Texas. Kampen spilles kl. 13:00 på Bane 2, og der er gratis adgang.