Laiba Khan er udtaget til det engelske U17-landshold

01.09.2023 14:12

For et par uger siden blev 16-årige Laiba Khan inkluderet i bruttotruppen for det engelske U17 landshold, der talte 40 spillere. Talentet med pakistanske rødder og engelsk pas fra U19 Pige Elite har nu fået beskeden om, at hun er endeligt udtaget til det engelske U17-landshold, der i september spiller to kampe mod Tyskland på Sct. George Park d. 22 og 25 september.

Laiba Khan er én af flere spillere fra vores kvindehold, der skal med deres respektive landshold. I næste uge bringer vi et overblik over hvem, der skal bære nationalfarverne i den kommende landsholdspause.

Det unge U19-talent sætter ord på udtagelsen til det engelske U17-landshold, der kom som en stor og glædelig overraskelse.

- Det kom som et chok. Jeg blev virkelig glad over at få beskeden fra min cheftræner. Da jeg fik beskeden om, at jeg var udtaget til landskampen mod Tyskland, kunne jeg ikke selv tro det. Det bliver en fantastisk rejse og et nyt kapitel, der skal startes.

- Jeg vil bruge den her oplevelse og mødet med internationale spillere til at udvikle mig. Det bliver fedt at kunne prøve sig selv af i internationale kampe.

Laiba Khan er omskolet fra angriber til back, og når hun skal beskrive sig selv som spiller, lægger hun i høj grad vægt på sin fart.

- Jeg vil sige, at mine spidskompetencer er min hurtighed, min orientering, ro på banen og mit tempo med bolden. Jeg er stærk offensiv og har et venstre ben, jeg skal udnytte på landsholdslejren.

- Det er fedt at spille med de ældre piger, for man lærer noget nyt hele tiden. Jeg kan virkelig mærke en udvikling i mit spil det seneste år. Selvom jeg kun er 16 år og stadig ret lille i forhold til mine holdkammerater, så kan jeg godt følge med. Uden Brøndbys udviklingsplan, havde jeg ikke blevet så viljestærk spiller. Brøndby har været med til at opfylde min ambitioner, som hele tiden har været at komme på landsholdet.

Cheftræner for U19-kvinderne Kenneth Kretschmer Petersen fik lov til at overlevere nyheden til Laiba Khan og fortæller om det unge talents reaktion på beskeden.

- Hun er en meget ydmyg person og kommer herude 4-5 gange om ugen med tog og bus. Hun har lagt rigtig meget arbejde i sin fodbold, og derfor var det virkelig fedt at kunne give hende den besked. Hun blev helt vanvittigt glad. Nu var det over telefonen, så jeg kunne ikke se hende, men jeg kunne næsten høre, at hun græd. Hun var i ekstase.

- Laiba er lidt et pragteksemplar. Hun er førsteårs-U19, men hvis vi kigger på de her stats, så er hun altid i toppen i alle vores fysiske tests. Hun er fysisk rigtig stærk, samtidig med at hun har rigtig meget fart og kan lave rigtig mange gentagende højintensive aktioner.

- Vi har omskolet hende fra angriber til back, og det er også det, der ligger til grund for, at hun nu er udtaget til det engelske U17-landshold som back.