Oscar Schwartau skifter til Norwich City

24.08.2024 10:00

Brøndby IF siger i dag farvel til Oscar Schwartau, da den unge offensivspiller skifter til engelske Norwich City med øjeblikkelig virkning.

Fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, fortæller om skiftet:

- Oscar har været en stor succeshistorie for Brøndby Masterclass. Han har taget rejsen hele vejen fra ungdomsafdelingen og ind i Superliga-truppen, hvor han har skrevet sig ind i historiebøgerne som den yngste målscorer nogensinde for Brøndby IF. Oscar er stadig ung, men har taget nogle store skridt fremad i en ung alder, og jeg tror, vi alle føler, at det skulle være i løbet af denne sæson, at han skulle bide sig fast i startelleveren, fortæller han og fortsætter:

- Vi har derfor også arbejdet for, at hans fremtid lå hos os og har igennem længere tid været i dialog om en forlængelse. Sådan skulle det ikke blive, men vi har alle stor respekt for, at Oscar har valgt at forfølge nye udfordringer og tage skridtet til engelsk fodbold. Vi ønsker Oscar al mulig succes i England og takker ham for hans tid og indsats i Brøndby IF.

Norwich City, der i denne sæson spiller i EFL Championship, har den danske træner Johannes Hoff Thorup ved roret, og han har derfor et stort kendskab til Oscar Schwartau fra sin tid som cheftræner for FC Nordsjælland i 3F Superligaen og ligeledes fra sine år som ungdomstræner i FC Nordsjælland.

Oscar Schwartau fortæller om sit skifte:

- Jeg har haft nogle fantastiske år i Brøndby IF, og jeg skylder klubben meget. Jeg er virkelig taknemmelig for den tillid, de har vist mig igennem årene og opbakningen fra fansene har været helt enorm, og derfor har det også været en vanvittig svær beslutning, men tiden er inde til at tage næste skridt i min karriere. Jeg har haft nogle gode snakke med Johannes i Norwich, og jeg glæder mig til at prøve mig selv af i en ny kontekst.

Alle i Brøndby IF ønsker Oscar alt det bedste i det engelske og takker ham for hans store indsats i den blå-gule trøje.

18-årige Oscar Schwartau opnåede 46 kampe for Brøndby IF og seks mål i alt.