Farvel til Mads

18.07.2023 11:00

I 2016 kom en 15-årig Mads Hermansen til Brøndby Masterclass og har siden da taget vejen fra Masterclass til Superliga-truppen, og senest også det danske landshold.

I dag er Mads netop fyldt 23 år og parat til at sige farvel til Brøndby IF for at drage på et nyt eventyr.  

Det nye eventyr er Leicester City, som de fleste danske fodboldfans kender særdeles godt, da Kasper Schmeichel i næsten ti år var målmand i klubben.

Mads Hermansen sætter ord på sit farvel efter sine mange år i Brøndby IF:

- Det har været en fantastisk rejse fra U17-holdet, til at jeg i dag har sat min underskrift på en kontrakt med Leicester. Der er rigtig mange i Brøndby IF, jeg gerne vil takke. Ikke mindst mine målmandstrænere og holdkammerater gennem årene i Brøndby IF. Alle har de været med til at gøre mig til den målmand og det menneske, jeg er i dag og bidraget til, at alle træningspas har været udviklende, hårde og ikke mindst sjove. Senest har Casper Ankergren været med til at løfte mit niveau og udfordret mig, ikke blot teknisk, men også mentalt, fortæller Hermansen og fortsætter:

- Derudover vil jeg altid være taknemmelig over, at jeg som ung målmand her i Brøndby IF havde Sten Christensen, Magnus Pondus, Claus Fallentin og Lars Høgh ved min side. De gav mig alle i en tidlig alder perspektiv på tingene og en ro i mit spil, som gav mig plads til at fokusere på at udvikle mig. De udfordrede mig altid, både i styrker og svagheder.

- Efter rigtig mange år med en hverdag i Brøndby IF, så er jeg parat til at tage springet til udlandet, og jeg føler, at skiftet til Leicester City er det helt rigtige for mig og mit næste skridt i karrieren. Jeg vil selvfølgelig savne hverdagen i klubben, holdkammeraterne og hele staben, og ikke mindst fansene som altid har støttet mig. Både på og udenfor banen har den støtte været uundværlig, og det har jeg aldrig taget for givet, så den opbakning vil jeg gerne takke fra hjertet for.

- Støtten har rørt mig mange gange, og for det er jeg evigt taknemmelig. Det har været en fantastisk rejse, slutter han.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om skiftet:

- Det er et absolut velfortjent skifte, som Mads Hermansen laver til Leicester. Mads er en klassemålmand og har vist sit allerede høje niveau for os igennem lang tid, hvilket har gjort, at han i dag er blevet en del af landsholdstruppen. Mads er topprofessionel og arbejder stenhårdt for at nå de mål, han sætter sig, mens han samtidig formår at være en fantastisk holdkammerat og kollega.

- Alt dette gør, at vi er utrolig stolte over at sende Mads afsted til Leicester, for vi er ikke i tvivl om, at han vil gøre det godt derovre og være en god ambassadør for Brøndby IF og dansk fodbold i årene, der kommer. 

Mads Hermansen opnåede i alt 70 officielle senior kampe for Brøndby IF og derudover utallige kampe i Brøndby Masterclass-regi.