Tak for indsatsen til Rosted – og velkommen til Frederik Winther

31.01.2023 21:00

Brøndby IF siger i dag farvel til Sigurd Rosted, da den norske midterforsvarer nu rejser til MLS-klubben Toronto FC for at forhandle sine personlige vilkår på plads.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om Sigurd Rosted’s skifte:

- Sigurd har været en stærk spiller for os, siden han kom til Vestegnen tilbage i 2019. Han var med til at bringe mesterskabet hjem igen og har mange gode indsatser i den blågule trøje, som vi gerne vil takke ham for. Nu kom der en mulighed, som var den rette for begge parter, og vi ønsker derfor Sigurd held og lykke i en spændende liga.

Sigurd Rosted fortæller om sit skifte til Toronto FC:

- Jeg har haft nogle gode sæsoner i Brøndby IF, og jeg vil altid huske tilbage på mesterskabssæsonen med stor stolthed. Jeg har haft en rigtig god tid i Danmark og glæder mig nu til at prøve kræfter med MLS. 

Sigurd Rosteds skifte betyder samtidig, at Brøndby IF kan byde velkommen til den 22-årige Frederik Winther fra Bundesliga-klubben Augsburg FC, som tilknyttes på en fem måneders lejeaftale der løber frem til sommer.

Carsten V. Jensen fortæller om tilføjelsen af Frederik Winther:

- Frederik kommer ind og udfylder en vigtig plads efter Rosted. Vi kender Frederik som en venstrebenet midterforsvarer med flair for spillet fremover, og som Jesper Sørensen allerede har et rigtig godt kendskab til gennem arbejdet med U21-landsholdet, ligesom det heller ikke er hemmelighed, at vi som klub også kender Frederik godt i forvejen. Vi glæder os over tilføjelsen og til at byde Frederik velkommen til Brøndby IF.

Frederik Winther fortæller om sit skifte til Vestegnen:

- Jeg ser frem til at spændende forår i Brøndby IF. Allerede i min tid i Lyngby kendte jeg til interessen, som jeg selvfølgelig var smigret over. Og nu får jeg så muligheden for at hjælpe holdet i de næste fem måneder, hvor hver kamp er vigtig for os. Der er knap tre uger til første 3F Superliga-kamp, hvor vi skal møde AC Horsens, så nu er alt mit fokus på at komme godt ind på holdet, og så ser jeg frem til træningslejren, og ikke mindst til at møde truppen og lære dem alle sammen godt at kende.

Frederik Winther får nr. 4 og rejser med den øvrige spillertrup til Portugal i morgen formiddag.