CV: Jesper Sørensen skal løfte os sportsligt over de kommende sæsoner

02.01.2023 07:31

Brøndby IF har i dag indgået aftale med U21-landstræner Jesper Sørensen, der bliver cheftræner for Brøndby IF’s Superliga-hold med omgående virkning. Der er indgået en aftale med Jesper Sørensen med udløb 30. juni 2025.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om valget af Jesper Sørensen:

- Vi er meget glade for, at vi i dag kan præsentere Jesper Sørensen som ny cheftræner i Brøndby IF, og vi vil i samme moment gerne takke DBU for en konstruktiv dialog i den forbindelse. Vi har et solidt kendskab til Jesper gennem hans indsats i Brøndby IF fra 2019 og frem til udgangen af 2021, hvor han jo blandt andet gav sit store bidrag til, at vi i sommeren 2021 kunne fejre mesterskabet. Jesper er efterhånden en erfaren herre i dansk fodbold, og han har en yderst kompetent og faglig stærk tilgang til trænergerningen. Sammen med det øvrige trænerteam skal Jesper løfte os sportsligt over de kommende sæsoner og på den korte bane gøre alt for, at Brøndby IF spiller sig ind i top-6 og forårets Mesterskabsspil.

- Ambitionen er at være en fast bestanddel af toppen i dansk fodbold og at konkurrere om mesterskaber og europæiske gruppespil. Fremadrettet vil vi udvikle de sportslige budgetter, men fokus er samtidig fortsat på at få integreret endnu flere unge spillere, som kommer igennem Brøndby Masterclass, hvilket Jesper har stor erfaring med.

- Vi har haft et meget kvalificeret felt af kandidater til jobbet og været bredt omkring både indenlands og udenlands. Vi har været forbi flere runder med de stærkeste af kandidaterne, så det har været i skarp konkurrence, at valget er faldet på Jesper. Jesper er som sagt først og fremmest en faglig dygtig og kompetent trænerkapacitet, og ligeledes har det haft vægt, at Jesper kender ligaen indgående og ikke mindst qua sin historik i klubben kender til hverdagen og kravene i Brøndby IF. Derfor er vi glade for, at vi i dag kan byde Jesper velkommen tilbage til Brøndby IF, og vi glæder os alle til samarbejdet.

Pressemødet med den nye cheftræner Jesper Sørensen, fodbolddirektør Carsten V. Jensen og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen sendes direkte på Brøndby TV kl. 12:00.