Brøndby IF henter Håkon Evjen

17.01.2023 15:45

Brøndby IF og den 22-årige midtbanespiller Håkon Evjen har netop underskrevet en 4 ½-årig kontrakt, der betyder, at nordmanden skifter den hollandske Æresdivision ud med 3F Superligaen. Håkon Evjen har spillet de seneste sæsoner i den hollandske klub AZ Alkmaar, hvor han skiftede til i 2020 efter et succesfuldt gennembrud i norske Bodø/Glimt.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om tilgangen af den norske midtbanespiller:

- Vi har et godt kendskab til Håkon, men også fulgt med over de seneste transfervinduer med stor interesse, da vi anser ham for at være en dygtig spiller, som med sit dynamiske spil og store energi i alle spillets faser vil passe rigtig godt ind hos os. Håkon blev for et par sæsoner siden i en relativ ung alder kåret til årets spiller i den norske Eliteserie og lavede derefter et rekordskifte til hollandsk fodbold. Efter et par sæsoner i hollandsk fodbold har vi nu fået muligheden for at tilknytte Håkon, og det er vi rigtig glade for.

- Håkon spiller først og fremmest med stor intensitet både med og uden bold. Kombineret med fart, udholdenhed og gode tekniske evner, gør, at han passer godt ind i et hold, der ønsker at spille hurtigt og dominere spillet.

Selv siger Håkon Evjen om sit skifte til Vestegnen:

- Jeg er utrolig glad over at have fået denne mulighed. Jeg ved, at Brøndby IF har fulgt mig tæt siden min tid i Bodø/Glimt, så da interessen nu blev konkret, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville til Brøndby IF. Jeg fik et relativt tidligt gennembrud i Bodø/Glimt og norsk fodbold, og tog så skiftet til hollandsk fodbold, hvilket har udviklet mig yderligere.

- Nu kommer jeg til Brøndby IF for at blive en del af et ambitiøst hold, og jeg glæder mig derfor rigtig meget til at trække i trøjen og komme i gang.

Håkon Evjen får trøje nummer 11, og kontrakten løber frem til og med sommeren 2027.