Andreas Maxsø skifter til Colorado Rapids

27.01.2023 17:00

Brøndby IF har netop indgået aftale med amerikanske MLS-klub Colorado Rapids om et salg af Andreas Maxsø, som skifter med øjeblikkelig virkning. Andreas Maxsø opnåede i alt 120 kampe som anfører for klubben og ikke mindst et dansk mesterskab.

Derfor er det meget fortjent farvel fortæller fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

- Andreas Maxsø spillede det meste af sin ungdom i Brøndby IF, så da han valgte at løse sig selv fra sin udenlandske klub tilbage i 2019, der valgte han at komme tilbage til Brøndby IF. Som den naturlige leder, han er, blev han hurtigt truppens anfører og har siden da vist, hvilken klasse spiller han er, både på og udenfor banen. Højdepunktet var selvfølgelig mesterskabssæsonen, hvor Andreas som anfører var en del af en trup, som hjemførte mesterskabet til Brøndby IF efter 16 år. Derudover fik Andreas tilbage i efteråret 2022 en fortjent debut på det danske A-landshold.

- Da Andreas kom tilbage til os i efteråret 2019, havde ingen af os forventet, at han skulle være her i over tre år. Vi gav dengang hinanden håndslag på, at når den rette mulighed opstod, så ville vi som klub ikke stå i vejen. At vi så har kunne nyde godt af Andreas' evner i tre år har blot været fantastisk, og det er fuldt fortjent, at han nu har fået en spændende mulighed i MLS, som han ønsker at forfølge. Vi ønsker Andreas al mulig held og lykke i MLS og takker ham i den forbindelse for en altid forbilledlig indsats.

Selv siger Andreas Maxsø om sit skifte til Colorado Rapids.

- Jeg spillede i Brøndby IF som ung og vendte så tilbage som senior for tre år siden. Det har været tre fantastiske år, hvor jeg udviklet mig meget, både mit eget spil på banen, men også udenfor banen. Jeg er stolt over at have stået i spidsen for et hold, der genvandt mesterskabet, ligesom jeg er stolt over at have spillet mig tæt på landsholdet. Nu er muligheden i MLS så opstået, og det glæder jeg mig til at prøve af, da jeg har hørt rigtig meget godt om ligaen og livet udenfor banen.

- Jeg vil gerne takke mine tidligere og nuværende holdkammerater samt hele staben i Brøndby IF for et stærkt og professionelt træningsmiljø, hvor det har været sjovt og lærerigt at komme til træning hver dag. Sidst, men ikke mindst, så vil jeg gerne takke alle klubbens fans for opbakningen til mig og holdet gennem de seneste tre år, det har virkelig været fantastisk for mig at opleve.

I Colorado Rapids bliver Andreas Maxsø genforenet med Brøndby IF’s tidligere fysiske træner Ahron Thode, som i dag er ’Head of Performance and Sport Science’ i den amerikanske klub. Maxsø’s tidligere holdkammerat Mikael Uhre spiller også i MLS, dog i Philadelphia Union, ligesom den tidligere Brøndby-spiller Hany Mukhtar tryller på midtbanen for Nashville SC.

Der er dermed lagt op til flere spændende dueller mellem de tidligere Brøndby-spillere i den kommende sæson i MLS.