Salech udlejes

29.08.2023 06:00

Brøndby IF’s unge angriber Yousef Salech rejser i dag til Belgien for at få de sidste personlige detaljer på plads i et lejemål frem til sommeren 2024 hos den belgiske klub SK Beveren, som til dagligt spiller i den anden bedste belgiske række, og som jagter oprykning i denne sæson.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om udlejningen. 

- Vi forlængede aftalen med Salech i sommer, så den nu løber frem til sommeren 2026, da vi kan se et stort potentiale i ham. Han spillede en flot sæson for HB Køge i sidste sæson, og siden Salech kom tilbage til os i sommer, har han indgået på ligefod med de øvrige spillere i pre-season og her i starten af sæsonen. Vi kan konstatere, at Salech endnu ikke har fået bidt sig fast i forhold til at kvalificere sig til mere regelmæssig spilletid, og for at sikre, at Salech kan komme tættere på spilletid hos os, så har planen hele tiden været, at hvis det var tilfældet, så ville vi og Salech finde er godt lejemål, for at give ham endnu mere ballast i rygsækken i vores fælles jagt på at komme tilbage og få spilletid hos os.

- Vi ønsker og arbejder på, at Salech en dag skal blive en profil for os, og derfor har vi ikke været interesseret i at sælge Salech på den ene eller anden måde, og derfor er en klassisk udleje et naturligt skridt for Salech og os. Som det var sagen med vores andre udlejninger, så har vi og Salech kigget ud i markedet for muligheder, og det gælder helt naturligvis også i vores eget netværk. Som klub kan man naturligvis ikke bare flytte spillere rundt, og både vi og Salech har kigget ud i markedet efter en god løsning. Med Bertram Kvist gav det mening med et træningsophold i Feyenoord med deres U23-hold, og med Carl Björk gav det mening at udleje til Norrköping på grund af Carls stærke forbindelse til klubben, og når valget ved denne udlejning er faldet på SK Beveren, så er det fordi at vi sammen har vurderet, at det vil give Salech rigtig gode udviklingsmuligheder, så han på sigt kan vende hjem til Brøndby IF og blive en profil på vores Brøndby-mandskab, fortæller Carsten V. Jensen.

Selv siger Yousef Salech om udlejningen til SK Beveren.

- Jeg havde en rigtig godt sidste sæson i HB Køge og kom tilbage til Brøndby IF for at se, hvor tæt jeg kunne komme på regelmæssig spilletid. Jeg håbede selvfølgelig, at jeg ville være tættere på end tilfældet er i dag, men det har hele tiden været planen, at hvis der ikke var udsigt til regelmæssig spilletid, så skulle jeg lejes ud. Jeg har en stor drøm om at bryde igennem her i Brøndby IF, og derfor ser jeg frem til at brænde igennem i SK Beveren. Jeg har haft lidt forskellige muligheder her i vinduet, og jeg har valgt SK Beveren efter at jeg har været dernede og tale med træneren og se forholdene an i SK Beveren, og jeg må bare sige, at jeg glæder mig til at komme igang dernede. Brøndby IF er min klub, og jeg har en stor sult for at vise mig frem i SK Beveren. Jeg vil ned og score mål og vinde kampe, så jeg kan komme tilbage og gøre det samme for Brøndby IF, fortæller Yousef Salech.

Yousef Salech lejekontrakt løber frem til sommeren 2024, men han kan kaldes tilbage i vinterpausen såfremt Brøndby IF ønsker det.