Brøndby IF henter Mateusz Kowalczyk

02.08.2023 08:00

Brøndby IF henter 19-årige Mateusz Kowalczyk, som kommer til Vestegnen på en fire-årig kontrakt.

Den polske midtbanespiller skifter fra LKS Lodz, hvor han i den forgangne sæson spillede 39 kampe med seks mål og fire assists til følge, og hvor han var med til at rykke klubben op i den bedste polske række. 

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om tilgangen:

- Vi har fulgt Mateusz’s udvikling og ser et stort potentiale, som allerede har betydet masser af seniorminutter på trods hans unge alder. Mateusz har denne sommer været en eftertragtet spiller for større klubber i og udenfor Polen, og vi er derfor glade for, at han har valgt at komme til Brøndby IF, fortæller fodbolddirektøren og tilføjer:

- Mateusz har også landskampe for det polske U19-landshold under bæltet og deltog i U19 EM denne sommer. Han er venstrebenet, hårdtarbejdende og har både mål og assists i sig, så alt i alt er det en alsidig spiller, vi får tilføjet til truppen, og som vi glæder os til at være med til at udvikle yderligere her hos os.

Mateusz Kowalczyk fortæller om sit skifte:

- Først og fremmest er jeg virkelig glad for at være kommet til Brøndby IF. Det er en stor klub med stolte traditioner og med fantastiske fans, som jeg glæder mig rigtig meget til at møde. Jeg ser mit skifte til Brøndby IF som et rigtig stort skridt i min karriere, og jeg kommer til en klub med store ambitioner, og som vil spille med i toppen af dansk fodbold, og det tiltaler mig rigtig meget.

Mateusz Kowalczyk får trøje nr. 20 og har sin første træningsdag med truppen onsdag.