Brøndby IF henter japanske Yuito Suzuki

12.08.2023 05:00

Brøndby IF henter 21-årige Yuito Suzuki, som kommer til Vestegnen fra japanske Shimizu S-Pulse på en fire-årig aftale. 

Den 21-årige offensivspiller har 83 kampe i den bedste japanske række på cv’et med fem mål og fire assists til følge. Det japanske ligasystem følger kalenderåret, og da Shimizu S-Pulse rykkede ned i den næstbedste japanske række i november 2022, rykkede Yuito Suzuki til Frankrig på et halvårigt lejeophold i Ligue 1-klubben RC Strasbourg. Her blev det til tre optrædener og én scoring i den franske række, inden turen gik tilbage til Japan i juli i år.

Efter returen til Japan er det blevet til tre kampe hen over sommeren i den næstbedste række, hvor han har noteret sig for en enkel scoring og en assist.

Desuden har Yuito Suzuki startet i de seneste otte kampe og scoret en enkelt gang for Japans U23-landshold, der skal kæmpe om medaljer ved OL i Paris i 2024. 

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om tilgangen af Yuito Suzuki. 

- I vinter så vores scoutingteam nogle U21-landskampe og heriblandt også det japanske U23-landshold. Japan har en rigtig spændende trup, der spiller lige op med store fodboldnationer i Europa, og særligt Yuito gjorde en god figur, hvilket gjorde, at vi begyndte at kigge nærmere på ham. Vi brugte derfor foråret på at dykke ned i hans data og se nogle flere landskampe med ham i løbet af foråret, hvor han fortsatte med at vise sig godt frem. Han er intelligent og stærk på bolden, og samtidig hurtig i sine bevægelser, og det er altsammen spidskompetencer, som de fleste hold efterspørger. Vi rakte derfor ud og forhørte os om muligheden for et skifte. Yuito havde selv et stort ønske om at tage næste skridt i sin karriere, så vi har indgået en fireårig aftale, hvilket vi er meget tilfredse med. 

Selv fortæller Yuito Suzuki om skiftet til Danmark og Brøndby IF. 

- Jeg er meget taknemmelig for, at jeg er blevet en del af Brøndby IF. Mit skifte til klubben repræsenterer for mig en mulighed for, at jeg kan række ud efter mine fodboldambitioner. Jeg betragter mig selv som en professionel i enhver forstand af ordet. Jeg træner hårdt, arbejder med min fysiske og mentale styrke og fordyber mig i spillets nuancer for at konstant udvikle mig. Min tilgang til træning og kampe er drevet af en ukuelig vilje til at vinde og levere det bedste jeg kan. 

- Jeg er en spiller, som hjælper mine holdkammerater, og jeg ønsker at etablere mig i truppen som én mine holdkammerater kan stole på i enhver situation. Min ydmyghed forpligter mig til at lytte, lære og give tilbage til holdet, klubben og fansene. Jeg vil bære Brøndby-trøjen med stolthed over den arv, den repræsenterer, og jeg vil gøre mit for, at vi som klub kan lykkedes og efterlade vores aftryk på fodboldverdenen. I Japan er familien meget vigtig og en del af vores nationale kultur. Brøndby IF vil være min familie her, og jeg er ivrig efter at komme igang. 

Yuito Suzuki tiltræder truppen med øjeblikkelig virkning og får trøjenummer 28.