Gult Stadion med hjælp fra andre i gult og blåt

20.05.2022 06:45

Nogle gange er det rart at kunne glemme hverdagen. At kunne slukke for larmen og nyde en kampdag på et fodboldstadion. For nogen er det vigtigere end andre at få det pusterum, og derfor har vi her i foråret i samarbejde med Fanafdelingen åbnet dørene for de ukrainske flygtninge, der havde lyst til at komme og se kamp på Brøndby Stadion. Blandt andet til kampen mod FC Midtjylland og til det seneste Derby var de ukrainske flygtninge derfor at finde på tribunerne.

På søndag er der traditionen tro Gult Stadion, når vi spiller mod Silkeborg IF, og når opgøret fløjtes i gang, er det endnu engang med flygtninge fra Ukraine på tribunerne. Denne gang drejer det sig om cirka 30-40 ukrainske flygtninge som vi byder velkommen.

Vi glæder os over at kunne være med til at give dem et tiltrængt åndehul

Ole Palmå

- Når vi taler om fællesskab i Brøndby IF er det ikke en kliché. Det er ikke en floskel. Vi har gennem de sidste par år i forbindelse med bl.a. Corona vist, at klub og fans er stærkest sammen. I vores samarbejde med Red Barnet åbner vi fællesskabet for de børn på Vestegnen, der har brug for den håndsrækning. Og sammen med Red Barnet og fansene har vi også hjulpet de krigsramte børn i Ukraine.

- Nu er nogle af de børn og deres forældre kommet til Danmark, og derfor tøver vi selvfølgelig ikke med at åbne fællesskabet og dørene for dem i Brøndby IF og på Brøndby Stadion. Vi glæder os over at kunne være med til at give dem et tiltrængt åndehul, at hjælpe dem med at finde smilet igen, forklarer Ole Palmå.

Initiativet er taget i samarbejde med Fanafdelingen.

- Vi taler meget om det blågule fællesskab og netop de fælles farver med det ukrainske folk, har ukrainerne været ret begejstret over. Det har været med til at styrke deres oplevelse af fællesskabet på Brøndby Stadion, fortæller Lars B. Petersen, der er formand for Fanafdelingen.

- De har nydt deres oplevelse på Brøndby Stadion hver gang og har lyst til at komme igen. At vi kan være med til at give dem et afbræk fra hverdagen og deres ulykkelige situation, betyder meget for os. Ingen – og da slet ikke børn – skal lide under krig eller være i en situation, hvor man må flygte fra sit land og for sit liv. Derfor hjælper vi meget gerne på den og de måder, hvor vi kan i samarbejde med klubben.