Udmelding i forbindelse med optøjerne til kampen mod Pogon Szczecin

29.07.2022 11:52

I aftes mod slutningen og efter kampen mod polske Pogon Szczecin opstod der uroligheder på og udenfor Brøndby Stadion. Det var en aften, hvor vi skulle have fejret en flot sejr i en europæisk kamp, men desværre ville nogen det anderledes.

- Indtil slutningen af kampen i aftes havde vi haft en rigtig god og gnidningsfri afvikling af opgøret. Tingene tog dog en drejning mod slutningen af opgøret, da de polske fans fik væltet hegnet ind mod banen, hvorefter de maskerede sig og trak knive. De fik også tvunget hegnet mod vores østlige tribune op. Både vores kontrollører og politiet skal have stor ros for deres indsats for at få holdt de polske uromagere på deres afsnit, fortæller sikkerhedschef Mickel Lauritzen og fortsætter:

- Efter kampen eskalerede urolighederne udenfor stadion, hvor de polske fans også fik væltet et hegn og tiltvunget sig adgang fra deres parkeringsafsnit til det offentlige område bag udebaneafsnittet og kom i kamp mod politiet og angreb fredelige Brøndby-fans. Dette reagerede andre Brøndby-fans på, hvilket ikke gjorde situationen bedre. Det var en svær situation, som dog blev afviklet til sidst på baggrund af et godt arbejde fra politiet og vores egne kontrollører. Og specielt vores egne kontrollører vil jeg gerne rose ekstra. Mange af dem er frivillige, og alligevel stiller de sig i vejen for angribende mennesker med knive for at beskytte vores egne fans på de tilstødende afsnit. Det kan man kun have den største respekt for.