Fælles udmelding fra F.C. København og Brøndby IF

23.02.2022 15:00

Vi elsker derby. Vi elsker især at vinde derby. Vi taler ikke om nederlagene. For derby er følelser og fans. Sange og brøl, der bølger frem og tilbage. Derby betyder noget. Derfor er vi i dag alle sammen rigtig ærgerlige over beslutningen, at de to næste derby skal afvikles uden fans fra udeholdet. En beslutning som Divisionsforeningen har taget på baggrund af en anmodning fra Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi. 

Vi ønsker med denne fælles udmelding at gøre vores to klubbers position tydelig for alle. Vold, ballade og hærværk hører ingen steder hjemme i fodbold - hverken før, under eller efter kampe. Det hører ikke hjemme til et derby eller noget andet sted for den sags skyld. Der er ingen undskyldning. Vi ønsker alle at vinde, men man støtter ikke sit hold gennem vold, ballade eller hærværk. Tværtimod. Når en lille promille af fans træder ved siden af, så er det ødelæggende for klubberne, for fansene og for dansk fodbold. 

Vi havde gerne set en anden løsning, da vi tror på, at man kommer længst med dialog, men vi tager til efterretning, at Politiet og Divisionsforeningen har taget denne beslutning. Som klubber vil vi fortsætte med at have et tæt og inkluderende samarbejde med vores fans, Divisionsforeningen og Politiet, så vi til efteråret igen kan byde udeholdets tilskuere velkomne til derby.

Jacob Lauesen og Ole Palmå

Direktør – F.C. København / Administrerende direktør - Brøndby IF