Jan Bech Andersen: Glæder mig til at vi skal i arbejdstøjet

19.12.2022 12:03

I dag har Brøndby IF indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, som finder sted tirsdag 10. januar, hvor blandt andet en ny sammensætning af bestyrelsen skal vedtages af de fremmødte aktionærer, samt bestyrelsen udvides fra de nuværende 10 personer til 11 personer.

Af indkaldelsen fremgår det, at der er mange gengangere i den kommende bestyrelse, men også en del nye navne.

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen forklarer sammensætningen af den kommende bestyrelse.

- Vi har i dag udsendt en selskabsmeddelelse, hvor vi indkalder til en ekstraordinær generalforsamling 10. januar. Det gør vi, fordi handlen med Global Football Holdings skrider fremad som planlagt, hvilket betyder, at når købstilbuddet til klubbens aktionærer udløber sidst på måneden, så vil GFH i begyndelsen af det nye år have aktiemajoriteten. På den baggrund skal vi sætte en ny bestyrelse, og den skal så vedtages på en ekstraordinær generalforsamling, hvilket er grunden til, at vi i dag har udsendt selskabsmeddelelsen.

- Som det fremgår af indkaldelsen, så fortsætter Brøndbyernes Idrætsforening med at have op til to bestyrelsesmedlemmer i vores bestyrelse, og det vil være Christian Barrett og Sten Lerche, som vil varetage denne opgave. De sidder begge to i forvejen i bestyrelsen, så det er en opgave, de er bekendt med. Derudover vil Fanafdelingen, som repræsenterer de aktive fans, også være repræsenteret i den nye bestyrelse, hvilket betyder, at Claus Bjørn Billehøj ligeledes fortsætter. Såvel Christian og Sten samt Claus har alle tre bidraget væsentligt med stærke holdninger og værdifulde indspark på vegne af Foreningens og Fanafdelingens medlemmer, og vi ser frem til, at de fremadrettet fortsætter med at være en meget aktiv del af bestyrelsen.

- Jeg fortsætter som bestyrelsesformand for den samlede bestyrelse, og Niels Roth fra den nuværende bestyrelse fortsætter ligeledes qua hans store viden og indsigt i finansielle og strukturelle anliggender.

- Da vi har et ønske om at styrke den fodboldfaglige viden i bestyrelsen, så peger vi på Scott McLachlan som næstformand i bestyrelsen på baggrund af hans store global fodboldnetværk og fodboldviden. Ønsket om at have yderligere fodboldviden i bestyrelsen betyder, at der også er peget på Ignacio Beristain, der til daglig er præsident i den portugisiske fodboldklub Estoril Praia, samt på Chris Anderson. Chris vil for mange være et relativt ukendt navn, men Chris er en af de absolut ledende eksperter indenfor dataanalyse i fodbold. Udover at han blandt andet er professor på London School of Economics, så udgav han i 2013 bestseller-bogen ”The Numbers Game: Why Everything You Know About Football Is Wrong” som med udgangspunkt i videnskaben kigger på data og analyser indenfor fodboldens verden. Hans viden, om hvordan man bedst muligt bruger data, er jeg sikker på, kan bidrage til at styrke os.

- Derudover vil vi i bestyrelsen også have Scott Krase og Johannes Rupert samt Isaac Harrouche som medlemmer af den kommende bestyrelse, da de med deres analytiske og kommercielle baggrund kan bidrage til et stærkt kommercielt funderet Brøndby IF.

- Vi har stor tillid til, at den kommende bestyrelse kan bidrage til en stærk forretning og sportslig succes for Brøndby IF. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til, at vi i det nye år for alvor kan komme i arbejdstøjet. Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at takke de medlemmer af den nuværende bestyrelse, som ikke fortsætter. Hermann Haraldsson, Birgit Aaby, Jesper Nygaard og Torben Bjørn Christensen har alle leveret en stor indsats gennem de seneste år, og så vil jeg gerne sende en særlig tak til Jesper Møller, som i en lang årrække har bestridt posten som næstformand og været en stor gave til klubben med hans store overblik og sans for detaljerne.

- Tak til jer alle for indsatsen, slutter bestyrelsesformanden.

Den ekstraordinære generalforsamling finder sted tirsdag 10. januar kl. 16:00. Tilmelding for aktionærer sker via hjemmesiden her.