U19 kom tilbage på sejrssporet efter sen forløsning

07.10.2024 13:00

Efter tre nederlag på stribe skulle Jesper Christiansens U19 tropper forsøge at for vendt den dårlige stime, da Sønderjyske Fodbold lørdag eftermiddag gæstede Bane 2 i Brøndby i U19 Ligaens 8. spillerunde.

Opgøret startede med Brøndby-drengene i teten og som det hold, der også kom frem til flest chancer. Desværre blev første halvleg dog ingen festlig forstilling. Det til trods for at Mathias Jensen ellers havde muligheden for at bringe de blågule i front allerede efter få minutter, men en vågen Sønderjyske-spiller fik reddet på stregen.

Gæsterne forsøgte fra kampens start at gå højt og presse Jesper Christiansens mandskab, noget som U19-holdet hidtil har kæmpet med i sæsonen, men denne lørdag virkede der til at være bedre styr på det. Det var dog først på den anden side af en målløs første halvleg, at der kom gang i scoringen.

Lukas Larsen, der generelt var ophavsmand til meget offensivt fra de blågule, sendte en bold i feltet, der dog i første omgang blev clearet af Sønderjyske-defensiven. Nedfaldet havnede for fødderne af forsvarsspilleren Philip Søndergaard, der resolut flugtede bolden i kassen med sit venstreben til en flot 1-0-føring.

Føringen fik dog kun lov at stå i knap fem minutter, før gæsterne fik udlignet til 1-1. Det skulle dog denne lørdag ikke slukke håbet for Brøndby-drengene, som ellers har haft svært ved at komme tilbage i kampene i denne sæson.

Omkring en times spil kunne Lukas Larsen med et dejligt indlæg finde Jacob Ambæk i feltet, og så kunne angriberen heade de blågule tilbage i front med sin scoring til 2-1. Desværre skete det samme som ved 1-0-scoringen kort efter målet, nemlig at Sønderjyske fik udlignet. Denne gang til 2-2 efter et hjørnespark.

Det lignede længe en pointdeling, men i kampens slutfase fik Brøndby-drengene for alvor skruet på de rigtige knapper.

I det 87. minut var Lukas Larsen nok en gang i oplæggerens rolle, da indskiftede Mathias Werther satte sidste fod på en curlet afslutning mod det lange hjørne, der gav en forløsende 3-2-scoring.

Den forløsende scoring bragte frihed ind i det blågule spil i slutminutter, og bare minuttet efter blev det krydret med en scoring fra Jonathan Agyekum til 4-2, inden Jacob Ambæk lukkede og slukkede med sin anden scoring i opgøret, der gjorde det til 5-2, og satte sidste punktum i en forløsende sejr for U19-mandskabet, som omsider kunne sætte tre point på kontoen igen.

Næste opgave for U19-mandskabet er efter landskampspausen, når de lørdag den 19. oktober gæster FC Nordsjælland på Right to Dream Park.