Sikkerhedsstatus i Brøndby IF

22.11.2024 13:00

I disse uger arbejdes der på tværs af klub, fans og myndigheder på en omfattende indsats for at skabe et trygt og inkluderende stadionmiljø.

Administrerende direktør Ole Palmå giver her en status på det arbejde, der p.t. foregår.

- Siden Derbyet for nogle uger siden har vi arbejdet på højtryk på tværs af klubben, fans og myndigheder, og her har det gennemgående tema til alle møder fra alle parter været, at vold og utryghed ingen plads har i fodbolden. I utvetydelige vendinger har vi gentaget igen og igen, at stadionoplevelsen må og skal være tryg. Det skal være trygt for dem, der kommer for at støtte holdet med sine venner, for dem der kommer på besøg for første gang, for dem der har børnene med, og for dem der har været med os i årtier. Dem, vi ikke ønsker på Brøndby Stadion, er dem, der laver vold og ballade, og dem der skaber utryghed. De skal ikke ind på stadion, og de er ikke velkomne.

- Vi har etableret en arbejdsgruppe, hvor ejerskabet, ledelsen og repræsentanter fra Fanafdelingen og Brøndby Support drøfter forskellige løsninger, der skal sikre, at utrygheden forsvinder ud af stadion. Det vil tage tid og det vil tage en fælles indsats.

Sikkerhedsmæssig infrastruktur skal forbedres
- Nogle af de første helt håndgribelige ting vi i klubben arbejder på, er at forbedre den sikkerhedsmæssige infrastruktur inde på selve stadion, så vi blandt andet forhindrer, at man kan bevæge sig fra den ene ende af stadion til den anden, og vi kommer også til at kigge på, hvordan vi styrker sikkerhedsforholdende ved indgangene til Sydsiden. Derudover kigger vi på, at en ny generation af videokameraer inde på stadion, som integreres med vores ansigtsgenkendelsessystem, hvilket kan bistå os og politiet i vores ønske om at øge identificeringen af personer, der bryder lovgivningen. Så der bliver arbejdet i rigtige mange forskellige spor, og vi håber, at meget kan stå klart, når vi starter forårssæsonen op.

- I sidste uge deltog vi også i et arbejdsmøde i Justitsministeriet, hvor en række konkrete forslag blev præsenteret af Divisionsforeningen og diskuteret i plenum. Her havde vi et stort fokus på, hvordan man bedst muligt kan håndtere utryghedsskabende adfærd, f.eks. gennem strammere lovgivning og øget registrering i politiets nationale fodboldregister for effektivt at holde uromagere ude fra danske stadions. Der ligger et stort arbejde for myndighederne, og vi klubber, og det glæder os, at vi oplever, at klubberne bliver taget seriøst, og at der fra myndighedernes side er imødekommenhed ift. at hjælpe klubberne. I dag har vi ligeledes mødtes med Kulturministeren, så vi oplever tydeligt, at der fra alle sider er stor interesse i at bidrage til at finde de rette løsninger for klubber og fans.

Fem personer fra Derby-uro identificeret
- Vi har ligeledes et rigtig tæt samarbejde med København Vestegnens Politi, som er en vigtig aktør i denne sammenhæng. Her drøfter vi lige nu hvilke hensigtsmæssige og tryghedsfremmende tiltag på kampdage, som politiet her på Vestegnen kan bidrage med efter vinterpausen. Og mens dette arbejde foregår, så bistår de os samtidig også i arbejdet med at identificere de personer, der var involveret i urolighederne under Derbyet, hvilket allerede har båret frugt. Vi er lykkedes med at identificere fem personer, som vi dermed kan give karantæne og registrere i vores ansigtsgenkendelsessystem.

- Politiet arbejder fortsat med at identificere de resterende 14 individer og det er en opgave som vi ved at politiet prioriterer højt, hvilket vi sætter meget pris på. Jo flere politiet kan få identificeret og navngivet, jo flere kan der bliver registreret i det national register og dermed i vores ansigtsgenkendelsessystem så de kan blive forment adgang.

Brøndby IF kan derudover oplyse, at der fortsat arbejdes med fokus på den længere bane som f.eks. forebyggelse og andre sociale tiltag, i samarbejde med Fanafdelingen, politiet og kommunen.