Suzuki: Stor oplevelse for mig og min familie i søndags

21.03.2024 11:40

I søndags afsluttede vi Grundspillet med en sejr på 4-1 over Silkeborg IF foran flere end 22.000 blågule fans på Brøndby Stadion.

Sejren blev grundlagt af et forrygende hattrick af japanske Yuito Suzuki, med én scoring i første halvleg og to i anden halvleg. Det var perfekt timing, for fra tribunen på Brøndby Stadion overværede Yuito Suzukis familie kampen, der var på besøg for første gang i Danmark. 

I den forbindelse har vi taget en snak med den japanske offensivspiller, der sætter ord på sin families tur til Danmark.

Første rejse til Europa
For Suzukis mor og far var rejsen til Danmark den første i Europa, og for søsteren var det første rejse ud af Japan. Under familiens ophold sørgede Yuito for at få vist godt rundt, og at familien havde en god oplevelse i Danmark. 

- Det var første gang, min familie kom på besøg. Faktisk første gang, at de kom til Europa, og for min søster var det første gang, hun rejste ud af Japan. De kom til Danmark tirsdag i sidste uge og var her i en uge, fortæller den 22-årige japaner.

- Vi brugte tiden på lidt sightseeing i Indre By og nogle restaurantbesøg. De var i forvejen meget spændte på at opleve den danske kultur, og de sagde, at alt var fantastisk at opleve i Danmark, og at det var meget anderledes end i Japan. De havde en rigtig god oplevelse, og det gjorde mig selvfølgelig glad. De nød det virkelig.

(Artiklen forsætter under billedet)

- Jeg ser ikke min familie særlig tit, så det var rart at have dem her. Næsten hver dag er jeg alene, når jeg ikke er i klubben. Men min familie boede hos mig, mens de var her, så det var rart at komme hjem til dem. Min mor lavede også japansk mad hjemme hos mig, og det var fantastisk at vende hjem til efter en god dag med fodbold i klubben, fortæller Yuito Suzuki.

Glad for sin præstation
Suzukis familie kunne næsten ikke have valgt en bedre kamp at overvære, da Yuito i den grad blev kampafgørende med sine tre fornemme scoringer.

- Jeg var virkelig glad for, at jeg fik vist mig frem for min familie på den måde, som jeg gjorde mod Silkeborg IF. Grunden til, at min familie kom til Danmark, var for at se mig spille. De forrige to kampe var jeg ikke tilfreds med min præstation, mod Vejle og Viborg, for jeg føler ikke, at jeg viste nok. Jeg vil gerne vise mine holdkammerater og vores fans, at jeg har det, der skal til, fortæller offensivspilleren.

- Jeg scorede et hattrick mod Silkeborg, og det føltes fantastisk at kunne vise mig frem på den måde, for fansene, holdkammeraterne og for min familie. Min familie giver sjældent nogen stor reaktion, men jeg er ret sikker på, at de var begejstret for mit hattrick. De fortalte også efterfølgende, at de syntes det var fedt, at fansene råbte mit navn efter kampen og kaldte mig ned til dem.

Gaver til holdkammerater og stab
Yuito Suzukis familie havde bragt gaver med sig fra Japan, som de i ugen op til kampen gav til trup og stab. Efter kampen mod Silkeborg IF stod familien så klar ved sidelinjen, hvor spillerne kom forbi og hilste samt takkede for de gavmilde gaver.

- Jeg sagde ikke noget til min familie overhovedet omkring gaver. Men de tog gaver med til alle. Japanske shotglas til spillerne og til Jesper Sørensen havde de en traditionel japansk kimono med, samt nogle t-shirts.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Det er bare sådan, min familie er. Jeg sagde ikke noget til dem, men de tog alligevel alle de her gaver med. Alle var meget glade for gaverne og var henne for at sige tak efter kampen, da de stod nede ved sidelinjen.

- Jeg vil også gerne vise vores japanske kultur, så på den måde var det godt. Det var en god timing med de japanske gaver, fortæller Yuito.

Far vidste, at Suzuki ville lave hattrick
Yuito Suzuki morede sig meget over et interview, der blev lavet med familien nede ved sidelinjen efter kampen.

Specielt hans far, som angiveligt vidste allerede inden kampen, at sønnike ville blive afgørende med sine tre scoringer.

- Det var min far, min mor, min søster og min kammerat, som bor her i København. Min familie kan ikke snakke engelsk, men min kammerat kan, så han hjalp min familie med at oversætte. Som i det interview, de lavede med TV.

- Det var virkelig sjovt, det interview, de lavede. De svarede bare på alt på japansk. Min far er så skør, det så sjovt. Han bliver aldrig nervøs. Intervieweren spurgte ham, hvad han synes om kampen, og så svarede han bare; ”jeg vidste det!”. Som om han vidste, at jeg ville lave hattrick. Det var så sjovt, fortæller japaneren.

(Artiklen forsætter under billedet)

Kommer nok på besøg igen
Efter syv dage i København fulgte Yuito Suzuki i tirsdags familien til lufthavnen, hvor der blev sagt på gensyn. Familien udtrykte i samme ombæring også et ønske om, at se Yuito spille igen på Brøndby Stadion i fremtiden.

- De rejse hjem til Japan itirsdags. Jeg fik fulgt dem ud til lufthavnen og gav dem et ordentligt farvel. Jeg var meget taknemmelig for ugen med dem, så jeg sagde bare mange tak til dem, og de glæder sig allerede til at se mig igen i juni, hvor jeg kan tage til Japan og holde ferie med dem.

- De sagde også, at de gerne vil komme og se mig spille igen i Danmark, men jeg ved ikke hvornår. Det bliver måske først i næste sæson, slutter Yuito Suzuki.