Brøndby IF deltager i kampagne med Foreningen Lige Adgang om mental trivsel

21.03.2024 09:15

Brøndby IF deltager i kampagne med Foreningen Lige Adgang, 'No stress - vi taler om det', der sætter fokus på forebyggelse af etnisk minoritetsstress. Lige Adgang står bag initiativet, hvor seks virksomheder og NGO'er deltager i workshops fordelt over de kommende måneder.

Kampagnen kommer på bagkant af en rapport udarbejdet af Lige Adgang om Etnisk minoritetsstress på arbejdspladsen, der udkom i november 2023, og som belyser de stressreaktioner, mennesker med etnisk minoritetsbaggrund oplever.

Lige Adgang arbejder for at skabe et inkluderende arbejdsmarked for alle uanset baggrund. Gennem mentorforløb, rådgivning og kurser arbejder de på at skabe et sprog for de vanskelige emner, således alle personer oplever at høre til i arbejds- og uddannelsesfællesskaber.

Med deltagelsen i kampagnen er målet at give Brøndby IF's medarbejdere nye redskaber til at arbejde med de unge spilleres mentale trivsel, for at styrke fællesskabet og holde fokus på fodbolden i det kompetitive miljø.

Uzma Ahmed, projektleder i Foreningen Lige Adgang, fortæller om projektet:

- Det er en ny indsigt, at etnisk minoritetsstress overhovedet eksisterer og er et så alvorligt problem. Så det er naturligt nok, at danske arbejdspladser efterspørger redskaberne til at gøre noget ved det. Vi klæder arbejdspladser på med konkret sprog, øvelser og redskaber, så de kan skabe gode fællesskaber, hvor alle trives, fortæller Uzma Ahmed.

Thomas Lollike, der transitionstræner i Brøndby Masterclass, fortæller om deltagelsen i kampagnen:

- Vi monitorer vores unge spilleres mentale trivsel konstant, og det er noget, vi har et stort fokus på, for at passe på vores miljø. Vi bruger meget krudt på at arbejde med psykologisk tryghed i vores kompetitive miljø i Brøndby Masterclass, og i forhold til det er det vigtigt for os, at det handler om fodboldspillet og ikke alt omkringliggende, fortæller transitionstræneren.

- Det værste, der skal kunne ske, er, at der er nogen, der er bedre til fodbold. Spillerne skal ikke være nervøse for, at deres personlighed, hudfarve eller seksualitet har nogen betydning. Vi vil skære de ting, der kan have en negativ effekt, væk. Det skal kun handle om fodbolden.

- Vi vil bare være et fællesskab, og derfor skal vi være så inkluderende som overhovedet muligt. Vi elsker konkurrence og spillet, men for at bevare glæden ved fodbold og konkurrence er det nødvendigt med klare regler. Enhver form for racisme og diskrimination er uacceptabelt for os. Vores fællesskab er stærkt, og ordentlig opførsel er nøglen til at bevare vores inkluderende miljø, fortæller Thomas Lollike.

Udover Brøndby IF omfatter kampagnen også deltagelse fra virksomheder som IKEA, Kvinfo, Dansk Kvindesamfund, Lederne og Diversity Works. Velliv Foreningen støtter initiativet, der også samarbejder med organisationer som RBL Impact, MinoDanmark, HearHear, Iram Khawaja og Omar Al Sayed fra Artvocacy. 

Workshoppen havde kickoff tirsdag 19. marts, hvor Brøndby IF sammen med Lige Adgang og de øvrige virksomheder har fokus på forebyggelse af etnisk minoritetsstress samt inklusion og fællesskab med udgangspunkt i den enkelte virksomhed.

Læs mere om kampagnen på Lige Adgangs hjemmeside.