Overblik: Terminer og information om Conference League

17.06.2024 09:54

I denne sæson skal vi igen ud og spille europæisk, og her indtræder vi i 2. kvalifikationsrunde af Conference League. Du kan se datoer for lodtrækning og kampe nederst i denne artikel. 

Lodtrækning nu på onsdag
Denne onsdag trækkes der lod til Conference League, og dermed får vi sat navn på vores kommende modstander i 2. kvalifikationsrunde. Kampene spilles henholdsvis 25. juli og 1. august.

Lodtrækningen kan streames på UEFA's hjemmeside fra kl. 14:00 eller følges på vores platforme.

Nyt format i gruppespillet
I denne sæson træder UEFA's nye ændringer i kraft vedrørende den nye struktur i gruppespillet. Hidtil har der været fire klubber inddelt i en gruppe, hvor holdene har mødt hinanden henholdsvis hjemme og ude.

Den nye model omfatter en såkaldt 'Swiss Model', hvor 36 klubber deltager i én samlet gruppe. Her spilles der seks kampe, tre på hjemmebane og tre på udebane - men mod seks forskellige modstandere. Man kommer derfor ikke til at møde alle holdene, trods man er i samme gruppe.

Alle ens point indgår dog i det samlede regnskab, og her går de øverste otte hold direkte videre til 1/8-finalerne, mens de resterende 16 hold skal ud i en playoff-runde. De otte vindere fra playoff-runden går også i 1/8-finalerne, mens de resterende hold er ude.

Kvalifikationsrunderne afvikles, som man kender dem - med en hjemme- og udekamp.

Terminer for kampe og lodtrækning:

19. juni: Lodtrækning til 2. kvalifikationsrunde
22. juli: Lodtrækning til 3. kvalifikationsrunde
25. juli og 1. august: Kampe i 2. kvalifikationsrunde
5. august: Lodtrækning til playoff-runde
8. og 15. august: Kampe i 3. kvalifikationsrunde
22. og 29. august: Kampe i playoff-runden
30. august: Lodtrækning til gruppespillet i Conference League