Jesper Sørensen: Pentz har topkvalitet

21.06.2024 11:42

I mandags holdt han nogle af verdens bedste spillere fra fadet, da Østrig åbnede deres EM-gruppe mod Frankrig, som endte med et spinkelt nederlag på et selvmål. 

I aften står vores målmand igen overfor et yderst slagkraftigt landshold, når østrigerne møder Polen i deres andet opgør til denne EM-slutrunde. 

Patrick Pentz fik for nyligt forlænget sin aftale, så den nu løber frem til 2028, og det er cheftræner Jesper Sørensen, som så med bag skærmen i Østrigs første kamp mod Frankrig, yderst tilfreds med:

- Vi startede jo med at få en lidt rusten keeper, som ikke havde spillet så meget. Men som sæsonen udviklede sig, så voksede han jo bare mere og mere. Men det er en super vigtig position at få på plads, da vi nu i den kommende sæson også har en keeper med topkvalitet, og det er selvfølgelig godt arbejde af 'CV', fortæller cheftræneren og fortsætter:

- Men det siger jo også meget om Patrick, at han går ind til en spændende slutrunde, hvor mange muligheder kan opstå, og ens karriere kan udvikle sig på kort tid, at der har han valgt Brøndby IF til. Så det er også et flot signal fra hans side at sende, om at han stoler på det, vi er i gang med, og det han oplever her, det vil han gerne fortsætte med.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tilfreds med Frankrig-kampen
Trods Pentz reddede et par forsøg fra Kylian Mbappé var det en af hans egne forsvarsspillere, som desværre for østrigerne sendte bolden i eget net.

Cheftræneren sad selv og overværede østrigernes første gruppekamp, og her kunne Jesper Sørensen godt lide, hvad han så fra sin keeper inde på stregen.

- En EM-slutrunde er fantastisk, og det er noget af det største at få lov til - at repræsentere sit land på en så stor scene. Så det er selvfølgelig fedt at se Patrick på det allerhøjeste niveau, og vi ved også, hvor meget det betyder for ham. Jeg kigger selvfølgelig også som træner på Frankrig-kampen, og der synes jeg, at han havde et flot og højt niveau. Jeg kan også se, at nogle af de ting, som vi arbejder med i dagligdagen her i Brøndby, dem viderefører han også på den store scene på det østrigske landshold. 

Ankergren: En utrolig professionel personlighed
En af dem, som kender Pentz allerbedst, er målmandstræner Casper Ankergren, der har arbejdet særdeles tæt sammen med keeperen i dagligdagen gennem hele sæsonen, og han roser særligt østrigerens professionalisme.

- Patrick er jo ekstrem nem at arbejde med, for han er intelligent og åben for input. I dagligdagen presser jeg vores målmandsteam og herunder Patrick ud i nogle positioner, som ikke alle er komfortable med. Men der er han bare sådan 'yes, no problem' og 'I can see that'. Der er aldrig noget. Så han har et mindset, der er meget proaktivt og åbent, fortæller Ankergren og fortsætter:

- Og derfor er det jo en fornøjelse for en målmandstræner som mig fortsat at skulle arbejde sammen med Patrick. Vi får tilknyttet en personlighed, som er utrolig professionel og kræver noget af sine medspillere. Han er en rollemodel i den måde, han træner på. Han er en leder i sig selv, alene i måden han gør tingene på. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ankergren kommer også til at være på plads på Olympiastadion i Berlin, hvor Østrig i aften møder Polen i deres anden gruppekamp.

- Jeg er selvfølgelig stolt over Patrick og glad på hans vegne. For jeg ved, at det har været en kæmpe drøm for ham. Det er noget af det højeste, man kan opnå i sin fodboldkarriere, og derfor skal jeg også ned og se ham spille i aften. 

Kampen mellem Polen og Østrig kan ses på DR1 med kampstart kl. 18:00.