Elever bag nye stadionplakater i Brøndby Shoppen

28.06.2024 16:02

To nye unikke plakater pryder nu hylderne i Brøndby Shoppen, skabt af elever fra FGU Vestegnen. Plakaterne viser Brøndby Stadion; den ene viser facaden, mens den anden viser tribunerne. Fælles for dem begge er, at smukke, lyse og farverige udtryk er i fokus.

FGU Vestegnen er en skole, som blev oprettet i august 2019 som et nyt uddannelsestilbud til unge op til 25 år. Tilbuddet henvender sig til dem, der efter grundskolen har brug for en samlet uddannelsesløsning for at blive parat til enten en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller arbejdsmarkedet.

De to elever fra FGU Vestegnen, Elias Benjamin Jørgensen og Melissa Jægerslund Petersen, fortæller her om projektet og idéerne bag plakaterne af Brøndby Stadion.

- Plakaterne var en opgave på skolen, som hed Vestegnen. Det var et projekt, hvor vi skulle lave disse plakater, der skulle vise en flottere side af Vestegnen, fortæller Elias Benjamin Jørgensen, hvorefter Melissa fortæller om sin inspiration til at lave sin plakat af Brøndby Stadion.

- Min brors bedste ven er rigtig stor fan af Brøndby IF. Jeg kom hjem med en anden plakat af Rødovre Centret, og han spurgte, om jeg ikke kunne lave en af Brøndby Stadion, som han gerne ville have. Så gav jeg mig i kast med opgaven og gav ham én, og den blev egentlig meget populær, fortæller Melissa Jægerslund Petersen.

Farverigt udtryk
Melissa og Elias understreger vigtigheden af farvevalg og æstetik på plakaterne, hvor ønsket var at lave en så flot udgave som muligt.

- Farverne skulle være meget lyse, og jeg ville også lave en med flotte gradienter og smukke farver.

- Vi var ude at tage billeder af Brøndby Stadion, og så handlede det om at finde den bedste vinkel og få stadion til at se stort ud, for det er jo meget stort og højt. Vinkel, størrelsen og få det til at se naturligt ud, var meget vigtigt, fortæller Elias.

Julegave blev startskuddet
Assistenttræner Frederik Birk var den første til at modtage et eksemplar af Melissas plakat, som han fik af Elias’ kontaktperson Carina Abel Gjaldbæk i julegave. Det blev startskuddet på samarbejdet mellem klubben og eleverne.

- Jeg så Melissas plakat og tænkte, at den var rigtig fin. Så forærede jeg den faktisk til Frederik Birk i julegave. Og så tog det ene det andet, og vi skabte et samarbejde mellem klubben og disse to skønne unge mennesker.

- Det er jo en god historie, at der er nogle unge mennesker, der har idéer og ambitioner om at lave sådan et projekt, fortæller Carina Abel Gjaldbæk.

Indtjeningen går til trivselspuljen på FGU Vestegnen
En del af beløbet fra salget af elevernes plakater i Brøndby Shoppen går til FGU Vestegnen og bliver brugt på trivselsprojekter på skolen. Det glæder deres lærer Nina Sidenius, der dog vægter de unges mulighed for at skabe produkter, andre kan få glæde af, højest.

- Det vigtigste for os er, at eleverne får mulighed for at skabe produkter, som andre kan værdsætte. At der kommer penge i en trivselspulje, det er bare en ekstra bonus.

- Vi har 30 forskellige motiver skabt af unge fra værkstedet, der har valgt et yndlingssted på Vestegnen. De fleste af plakaterne sælger vi på skolen, så vores samarbejde med Brøndby Shoppen er en ekstra ting, fortæller Nina Sidenius.

Plakaterne kan købes i Brøndby Shoppen eller via dette link.