Lær Royal Antwerp FC bedre at kende

12.07.2024 10:34

Spillerne er i øjeblikket i Østrig, hvor denne sommers træningslejr finder sted i byen Kössen.

I onsdags stod vi overfor i de tjekkiske mestre fra AC Sparta Prag i en kamp, der endte med en 5-2-sejr. Du kan se highlights fra opgøret på Brøndby TV.

Lørdag tager vi hul på vores anden kamp på træningslejren i Østrig, når vi møder belgiske Royal Antwerp FC, som kan streames på Brøndby TV med kampstart kl. 13:00.

Vi har samlet information for tilskuere i Østrig her - og information om streaming af vores kampe her.

Ældste klub i belgisk fodbold
Royal Antwerp FC, grundlagt i 1880, er den ældste eksisterende fodboldklub i Belgien, som har den hollandske fodboldlegende Mark van Bommel ved cheftrænerroret, der i sin aktive spillerkarriere tørnede ud for store klubber som Barcelona, Bayern München og AC Milan. 

I de seneste årtier har Royal Antwerp oplevet både op- og nedture, inklusive perioder uden for den belgiske topdivision. Dog har klubben i de seneste år formået at genvinde sin plads i toppen af belgisk fodbold, hvor de i 2022/23 sikrede The Double med det første belgiske mesterskab i 66 år, ligesom de vandt den belgiske pokalturnering.

Det belgiske mesterskab i sæsonen 2022/23 blev vundet med ét point foran Genk og Union St. Gilloise til trods for, at de tre mandskaber har vundet, tabt og spillet uafgjort præcist lige mange gang i sæsonen. Årsagen til, at Royal Antwerp FC havde ét ekstra point er fordi pointene i den belgiske liga halveres, når holdene overgår fra Grundspillet til Mesterskabsspillet.

I den netop overstået sæson gik det mindre godt for de forsvarende belgiske mestre, der sluttede på sjettepladsen i Mesterskabsspillet, 18 point efter Club Brügge.

Sammenlagt har klubben fem belgiske mesterskaber og fire belgiske pokaltitler.

Ligesom vores første modstander i onsdags fra AC Sparta Prag, har danske Brian Priske også stået i spidsen for Royal Antwerp FC. Det gjorde han i én enkel sæson, 21/22, hvor det blev til en fjerdeplads for det belgiske mandskab og den danske cheftræner.

Internationale bedrifter
På den europæiske scene har den belgiske klub fine bedrifter at se tilbage på. I 1993 gik de således hele vejen til finalen i UEFA Pokalvindernes Turnering, hvor de måtte se sig slået af italienske Parma med 3-1. På vejen slog belgierne mandskaber som FC Steaua Bukarest og Spartak Moskva.

Efter en europæisk tørke på 25 år, var Royal Antwerp FC i sæsonen 2019/20 igen at finde på de europæiske stadions. Vi skulle dog frem til 2020/21-sæsonen, før de sikrede adgang til et gruppespil.

Her blev de i Europa League parret med Tottenham Hotspur, LASK og Ludogoretsk Razgrad og efter et særdeles flot gruppespil, spillede de sig videre som to'er efter blandt andet en 1-0-sejr hjemme mod Tottenham. 16/1-finalen blev dog endestationen, hvor de tabte samlet 9-5 mod Rangers FC.

Efter belgiernes mesterskab i 2022/23, trådte de i sidste sæson ind i playoff-runden til Champions League, hvor de slog AEK Athen med 3-1 samlet. Altså kvalificerede de sig til deres første Champions League-gruppespil nogensinde.

Her blev de parret med FC Barcelona, Shakhtar Donetsk og FC Porto, og endte med at tabe samtlige kampe, pånær en imponerende 3-2-sejr på mod FC Barcelona på hjemmebane.

Se kampen mod Royal Antwerp FC på Brøndby TV
Med abonnement på Brøndby TV+ kan du streame vores træningskampe under træningslejren i Østrig.

Sæsonkortholdere og billetabonnenter har automatisk adgang til at se træningskampe samt eksklusivt indhold i vores Brøndby TV-univers. Aktivér adgang her.

For blot 49 kr/md. kan du få adgang til at se kampene samt alt vores eksklusive indhold inde på Brøndby TV. Køb Brøndby TV+ her.

Volkswagen er partner på træningslejren i Østrig.