Lær Dynamo Kyiv bedre at kende

13.07.2024 13:01

Træningslejren i Østrig nærmer sig sin afslutning, da vi søndag aften vender hjem til vante omgivelser på Vestegnen.

Men inden truppen sætter sig i flyveren, skal vi dog have spillet den tredje og sidste træningskamp, som spilles søndag kl. 14:00 mod ukrainske Dynamo Kyiv på Kaiserwinkl Arena i Kössen.

Kampen falder mindre end 24 timer efter vi krydsede klinger med belgiske Royal Antwerp FC i en kamp, der endte 0-0. Se highlights.

I denne artiklen kan du lære vores ukrainske modstandere bedre at kende.

Dynamo Kyiv
FC Dynamo Kyiv, grundlagt i 1927, er en af de mest succesrige og berømte fodboldklubber i Ukraine og det tidligere Sovjetunionen. Klubben er baseret i Kyiv og spiller sine hjemmekampe på NSC Olimpiyskiy, som har en kapacitet på cirka 70.050 tilskuere.

Efter Sovjetunionens fald og Ukraines uafhængighed i 1991, fortsatte Dynamo Kyiv med at dominere den nationale liga, Vysjtsja Liga (nu kendt som Premjer-Liha). Klubben har vundet adskillige ukrainske mesterskaber og pokaler og har etableret sig som den mest succesrige klub i ukrainsk fodboldhistorie.

Dynamo Kyiv står således noteret for 26 sovjetiske mesterskaber, 16 sovjetiske pokaltitler, 16 ukrainske mesterskaber og 22 ukrainske pokaltitler.

I den netop overstået sæson endte Dynamo Kyiv på andenpladsen i den hjemmelige ukrainske liga, to point efter Shakhtar Donetsk, der vandt det tredje ukrainske mesterskab på stribe.

Internationale bedrifter
Dynamo Kyiv har stærke traditioner og meritter fra europæisk fodbold, som de har spillet hvert eneste år siden 1985. 

Dynamo Kyiv har vundet UEFA Pokalvindernes Turnering to gange i 1975 og 1986 mod hhv. ungarske Ferencváros og spanske Atletico Madrid. I 1975 blev det ligeledes til en sejr i UEFA Super Cup-finalen mod Bayern München.

Den ukrainske klub kvalificerede sig første gang til gruppespillet i Champions League i 1994 efter en playoffsejr mod danske Silkeborg IF på samlet 3-1, og siden er det blev til hele 18 gruppespil i Champions League for Dynamo Kyiv.

I 1998/99-sæsonen gik de hele vejen til semifinalerne i turneringen, hvor de på vejen slog hold som Arsenal, Panathinaikos og Real Madrid. I semfinalen mødte de FC Bayern München, som de i første opgør spillede 3-3 med i Ukraine, hvor efter de måtte se sig knebent slået i München med 1-0.

To gange før har vi stået overfor Dynamo Kyiv i en europæisk sammenhæng. Første gang var i anden runde af Europa Cuppen i 1991/92-sæsonen, hvor vi blev besejret med samlet 2-1. I sæsonen 1997/98 mødte vi ukrainerne i kvalifikationen til Champions League, hvor et 2-4-nederlag i Ukraine ikke kunne revancheres på hjemmebane, hvor det dog blev til en 1-0-sejr.

I den kommende sæson træder Dynamo Kyiv ind i anden kvalifikationsrunde af Champions League, hvor de møder FK Partizan. Først på hjemmebane 23. juli, hvorefter returopgøret spilles i Beograd 31. juli.

Se kampen mod Dynamo Kyiv på Brøndby TV
Med abonnement på Brøndby TV+ kan du streame vores træningskamp mod Dynamo Kyiv i Østrig.

Sæsonkortholdere og billetabonnenter har automatisk adgang til at se træningskampe samt eksklusivt indhold i vores Brøndby TV-univers. Aktivér adgang her.

For blot 49 kr/md. kan du få adgang til at se kampene samt alt vores eksklusive indhold inde på Brøndby TV. Køb Brøndby TV+ her.

Volkswagen er partner på træningslejren i Østrig.