5-2-sejr mod AC Sparta Prag i første testkamp i Østrig

10.07.2024 13:52

Onsdag eftermiddag spillede vi første af tre opgør i på denne sommers træningslejr i Østrig, da vi på Kaiserwinkl Arena Kössen mødte de tjekkiske mestre fra AC Sparta Prag i en træningskamp.

Cheftræner Jesper Sørensens startopstilling var præget af sidste sæsons vanlige startere, med enkelte unge spillere i form af Noah Nartey og Clement Bischoff.

Opgøret begyndte forsigtigt, men allerede efter fem minutter faldt den første scoring. Daniel Wass erobrede bolden højt på tjekkernes banehalvdel og sendte Filip Bundgaard i dybden, der ikke kunne nå frem til en afslutning. Bolden faldt i stedet ud til Nicolai Vallys, der fra en spids vinkel sendte bolden i kassen.

Ohi Omoijuanfo var kort efter tæt på at udbygge føringen, da Jordi Vanlerberghe fandt ham med et højt indlæg til det bagerste område af feltet, men overliggeren tog fra.

Udbyggelsen kom dog efter 22 minutter, da Filip Bundgaard igen blev sendt i dybden i venstre side, hvorfra han med et fladt og hårdt indlæg fandt Rasmus Lauritsen på tværs af feltet, der med en sikker inderside gjorde det til en blågul 2-0-føring.

Det blev også til 3-0 inden for den første halve time, da en clearing af tjekkernes målmand Peter Vindahl havnede for fødderne af Filip Bundgaard, der med en firsttimet inderside langt ude fra kunne sende bolden i et tomt mål.

Inden pausen blev det også til 4-0, hvor Noah Nartey gav bolden til Nicolai Vallys, der rundede sin nærmeste mand og med en kølig inderside sendte bolden i kassen uden chance for Peter Vindahl.

Sparta Prag kom bedre med i anden halvleg
Tjekkerne lagde bedre ud i anden halvleg, hvor de havde flere bud efter mål. Dog ingen for alvor farlige for Thomas Mikkelsen i målet.

Det viste vinden sig til gengæld at blive, der efter en halv times spil tog kraftigt til i den sidste halve time af opgøret. Tjekkerne var også gode i den periode, hvor de fik lagt to lynhurtige scoringer ind bag Thomas Mikkelsen og fik dermed reduceret til 4-2.

Yuito Suzuki viste til gengæld også, at han ikke har glemt hvor målet står henover pausen. Med en fantastisk solotur fra egen banehalvdel drev han bolden hele vejen ind i tjekkernes felt og lagde bolden på fornem vis forbi tjekkernes målmand til 5-2.

Det blev også kampens slutresultat, da opgøret blev afbrudt efter 83 minutter grundet uvejret i Kössen.

Næste opgave for cheftræner Jesper Sørensen og co. er på lørdag, hvor vi spiller mod belgiske Royal Antwerp FC kl. 13:00.

Du kan streame kampen mod Royal Antwerp FC lørdag direkte inde på Brøndby TV eller i vores app. Sæsonkortholdere og billetabonnenter har automatisk adgang til at se kampen.