Yuito Suzuki: Føler mig stærkere med fansenes opbakning

23.02.2024 10:03

På søndag står vi foran årets første udebanekamp, når vi gæster Nature Energy Park i 19. spillerunde af 3F Superligaen, hvor OB står for modstanden. 

Vores japanske offensivspiller Yuito Suzuki glæder sig over den fornemme start på foråret, hvor det blev til tre point i en højdramatisk topkamp på Brøndby Stadion mod FC Midtjylland. Den kamp giver truppen selvtillid, som Yuito Suzuki vil bygge videre på ude mod OB.

- Mod FC Midtjylland var det vigtigt, at vi fik de tre point, fordi det virkelig har boostet vores selvtillid og gejst. Jeg håber, at vi også kan spille en god kamp mod OB og sikre tre point mere, så vi kan bygge videre på den selvtillid.

- Vi spillede en mand i undertal i 70 minutter, hvilket betød, at situationen blev svær for holdet. Men vi er én og kæmpede for hinanden for at få sejren hjem, fortæller japaneren.

Føler sig komfortabel i spillestilen
Suzuki fortæller, at han i starten skulle bruge noget tid på at tilpasse sig spillestilen på Vestegnen, men føler sig langt mere komfortabel i sin rolle efter en givtigt opstart, hvor Yuito Suzuki har fået rigeligt med spilletid i den blågule offensiv. 

- Jeg tror, at jeg i mit første halve år lige skulle vænne mig til måden at spille fodbold på her i Brøndby IF. Det har jeg til gengæld kunne i denne opstart, hvor jeg også har kunnet tilpasse mig mine holdkammerater og få en bedre kemi og forståelse på banen.

- Jeg føler mig godt tilpas nu og føler, at jeg har et godt samarbejde med mine holdkammerater. Jeg føler mig komfortabel nu og har fået en sund selvtillid, og jeg kender mine rolle meget bedre på banen, fortæller den 22-årige offensivspiller.

"Jeg føler mig stærkere med fansenes opbakning, og det betyder meget for mig"

- Yuito Suzuki

Får ekstra energi af fansene
På søndag venter der endnu et udsolgt udebaneafsnit, når vi møder OB i Odense, hvor der er plads til 2.250 blågule fans.

Yuito Suzuki sætter stor pris på støtten, fansene giver spillerne, og offensivspilleren fortæller, at det giver ekstra energi at spille med fansenes opbakning i ryggen. Specielt den traditionelle Fenerbahce-hilsen fremhæver japaneren.

- Jeg bliver så begejstret, når de kalder mig ned. Vi har nogle vilde fans, så at blive kaldt ned til dem gør mig glad. Nu havde jeg prøvet det før mod FC Nordsjælland, hvor det var min første gang, så jeg kunne godt huske, hvordan man gjorde, fortæller Yuito Suzuki.

- Vores fans er fantastiske. I Japan er det slet ikke på samme måde, som det er her. De er langt mere engageret og stemningsskabende. De laver så meget larm på stadion, det er imponerende. Når vi spiller foran dem, giver det mig en masse ekstra energi. Jeg føler mig stærkere med fansenes opbakning, og det betyder meget for mig.

Vil score flere mål
Yuito Suzuki noterede sig for tre scoringer i vores opstart, hvor to af dem faldt i træningskampen i London mod Brentford FC, mens den tredje blev sat ind mod Real Salt Lake ved Atlantic Cup. I efteråret scorede han ligeledes tre mål, fordelt på Oddset Pokalen og 3F Superligaen.

Japaneren var også uhyre tæt på af to omgange i forårspremieren mod FC Midtjylland, hvor han gerne ville have været på tavlen. Mål er nemlig en af de ting, han ønsker at bidrage mere med.

- Jeg burde have scoret i sidste kamp, og det er noget, jeg skal arbejde mere med. Der skulle gerne komme flere scoringer fra mig, for det vil jeg gerne hjælpe holdet med, fortæller Yuito Suzuki, der også glæder sig over konkurrence på de offensive pladser.

- Vi har mange gode spillere til de offensive pladser. Ohi Omoijuanfo, Mathias Kvistgaarden, Filip Bundgaard, Oscar Schwartau. Der er en god konkurrence, der er med til at gøre os alle bedre. Vi arbejder alle på at forbedre os og hjælpe holdet og hinanden så meget som muligt.

(Artiklen forsætter under billedet)

Tager én kamp ad gangen
Yuito Suzuki lader sig bestemt ikke rive med at den nuværende stilling i 3F Superligaen. Japaneren har begge fødder solidt plantet på jorden og har kun fokus på, hvordan han kan forbedre sig og bidrage i næste kamp,

- Det er en rar følelse at ligge nummer ét, men vi skal arbejde videre med os selv. Vi skal tage én kamp ad gangen. Jeg har selv bare fokus på næste kamp og på, hvordan jeg skal bidrage til holdet.

- Holdånden i truppen er fantastisk. Jeg er virkelig glad for, at jeg spiller her og kan spille den form for fodbold, vi spiller i Brøndby IF. Jeg vil gøre mit bedste i alle kampe, og det betyder også, at jeg vil gøre mit bedste på træningsbanen for at forberede mig bedst muligt til næste kamp, slutter Yuito Suzuki.

Kampen mod OB på søndag fløjtes i gang kl. 16:00, og du kan se kampen direkte på 6'eren og discovery+.