U19 gik fra forårspremieren med nederlag

19.02.2024 12:30

Vores U19-mandskab fra Brøndby Masterclass stod torsdag overfor deres første opgave i det nye år, da de på hjemmebane tog imod AGF i forårspremieren i U19-Ligaen.

Det blev ikke den bedste start på foråret for U19-talenterne, der allerede efter en halv times spil var bagud med tre mål mod gæsterne fra Aarhus. Mathias Jensen fik sat en reducering i kassen med omtrent et kvarter tilbage af første halvleg, men gæsterne fik igen deres tremålsføring kort før pause.

I anden halvleg sørgede Adam Claridge og Benjamin Kold for spænding i opgøret, da de i løbet af få minutter fik gjort det til reduceret gæsternes føring til ét enkelt mål med 25 minutter tilbage af opgøret, men aarhusianerne fik sat sømmet i kisten med to yderligere scoringer i kampens slutfase, og U19-talenterne måtte derfor gå fra banen med et nederlag på 6-3 til AGF.

Cheftræner Menno van Dam fortæller om kampen.

- Det var en skør kamp, hvor vi forsvarede virkelig skidt. Der manglede kommunikation og vilje hos spillerne, når vi forsvarede, og efter sådanne nogle kampe må man altid kigge indad. Gjorde vi det godt nok og fik vi forberedt os godt nok? Jeg føler også et ansvar i at forberede spillerne bedre til kampe som denne.

- Det var første kamp, og vi har ikke haft truppen samlet særligt meget i opstarten. Der har været spillere afsted med førsteholdet på træningslejr og til træningskampe. Det var nærmest først på selve kampdagen, vi var samlet, fortæller cheftræneren.

- Så gik kampen igang og i løbet af ingen tid var vi bagud med tre. I pausen fortalte jeg drengene, at jeg tager ansvaret for, at vi ikke er mere forberedte, men at vi kunne vælge at give op eller kæmpe for hver en meter til fløjten lyder, så vi kunne gå fra banen med en vis stolthed. 

- Vi kom så tilbage til 3-4, hvor vi dominerede AGF, men så scorede de deres andet mål på dødbold, hvor vi var for sløsede. Der manglede noget personlighed, når vi skulle forsvare feltet. De vandt så 6-3, og det er for dårligt at lukke seks mål ind i U19-Ligaen. Det var jeg virkelig ikke tilfreds med.

- Jeg kan ikke bebrejde spillerne for det taktiske, vi skal kommunikerede bedre og arbejde sammen på banen. Alle har et ansvar på det punkt. AGF var godt forberedte, og de var effektive, slutter Menno van Dam.

Brøndby IF - AGF (3-6)
0-1
0-2
0-3
1-3 Mathias Jensen
1-4
2-4 Adam Claridge
3-4 Benjamin Kold
3-5
3-6

Startopstilling:
Noah Sømmergaard
Ludwig Vraa
Lukas Larsen
Adam Claridge
Mathias Jensen
Jonathan Agyekum
Bertram Kvist
Oliver Lauritsen
André Escobar
Malek Bakhit
Danial Riaz

Bænken:
William Sonne-Schmidt
Noah Jakobsen
Tobias Landstrom
Benjamin Kold
Waldemar Bjergfelt
Gustav Nøhr