Premieresejr over FC Midtjylland

18.02.2024 18:05

Søndag aften tog vi hul på forårspremieren i 3F Superligaen, da FC Midtjylland gæstede Brøndby Stadion. Opgøret endte med en hårdttilkæmpet 1-0-sejr på mål af Ohi Omoijuanfo, trods mere end 75 minutter i undertal.

Kampen, der samtidig var et opgør mellem efterårets to bedste mandskaber, startede i et højt og underholdende tempo. Heldigvis var det os, der satte os på spillet og kom bedst fra start.

Efter et lille kvarters spil tilfaldt en kæmpe chance til Suzuki, der havde fundet god plads i gæsternes felt. Mathias Greve så op og fandt japaneren med en genial aflevering, men desværre var afslutningen lige på midtjydernes keeper, der på det her tidspunkt holdt gæsterne inde i opgøret med en vigtig redning.

Generelt sad vi godt på spillet i kampens indledning. Desværre kom det næste højdepunkt i den anden ende, kort efter kampuret havde rundet et kvarter.

Henrik Heggheim missede en clearing, og så var gæsternes Ole Brynhildsen alene igennem med Patrick Pentz. Angriberen tøvede dog i første omgang, og det betød at Heggheim nåede tilbage, men desværre med en tackling, der både kostede et rødt kort og et midtjysk straffespark.

Her var det så atter Patrick Pentz’ tur til at blive den helt store helt. Vores østrigske keeper snuppede nemlig gæsternes spark fra 11 meter, og noterede sig for sin anden straffesparksredning i indeværende sæson.

Dermed var det fortsat helt lige på tavlen. Herfra fulgte skiftevis perioder, hvor vi fik lov at være på bolden, mens midtjyderne naturligt også fik mere overtag. Trods overtallet kom gæsterne dog ikke frem til yderligere store muligheder før pausen.

Det gjorde vi til gengæld, da en chance over flere omgange endte for fødderne af Ohi Omoijuanfo, der sikkert sparkede os foran i de sidste dampe af første halvleg, og dermed kunne vi ganske fortjent gå til pause med en føring på 1-0.

Efter sidebyttet var det de midtjyske gæster, der forsøgte at gå mere offensivt til værks. Det efterlod til gengæld god plads i bagrummet. Det var Yuito Suzuki lige ved at kunne udnytte efter knap 55 minutters spil, da han med et giftigt dybdeløb fra meterlinjen var alene mod FCM-målet. Det sidste træk glippede dog en smule for japaneren, og så var det Wass, der fra en offside-position fik sendt en afslutning afsted lige på Jonas Lössl i gæsternes mål.

Efter godt en times spil havde gæsterne bolden i nettet, og mens alle troede, at Midtjylland havde udlignet, så kom VAR til undsætning efter et længere tjek, der gjorde at målet blev annulleret for offside.

Mod slutningen blev det mere og mere en overlevelsekamp, hvor midtjyderne lagde os under et stort og tungt pres. På trods af flere store muligheder, her iblandt et skud overliggeren, stod vi distancen i defensiven. Opgøret endte derfor med en vigtig 1-0-sejr, og vi kunne sætte tre meget hårdttilkæmpede premierepoint på kontoen.