Nederlag i sidste Atlantic Cup-testkamp

09.02.2024 20:36

Fredag aften stod den på sidste testkamp i træningsturneringen Atlantic Cup 2024. Efter sejre i de to første kampe mod hhv. Real Salt Lake og FC København, stod IFK Göteborg for modstanden i det tredje og sidste opgør, inden turen igen får hjem til vante rammer på Vestegnen.

På en regnfuld og blæsende aften på Estádio Municipal da Bela Vista, hvor græstæppet tydeligvis havde set bedre dage, endte det med et blågult nederlag på 3-1 mod det svenske mandskab.

Svenskerne havde stort set afgjort opgøret efter et kvarters tid, hvor første Göteborg-scoring faldt efter blot tre minutter. Rasmus Lauritsen gled i det ujævne underlag og det gav Göteborg-angriber en fri chance foran mål, hvor han sikkert lagde bolden ind bag Patrick Pentz.

Få minutter senere kunne IFK Göteborg også udbygge sin føring fra straffesparkspletten, da Josip Radosevic fik nedlagt en spiller i vores felt. Kroaten så ud til at komme først på bolden, men straffesparket kan forsvares og blev eksekveret stensikkert til en 2-0-føring.

Efter et kvarters spil gik det igen galt, da en IFK Göteborgs Thomas Santos blev sendt i dybden i højre side, væk fra Marko Divkovic. Patrick Pentz blev fanget på mellemhånd, og så kunne Göteborg-manden roligt sende bolden i mål.

I den resterende tid af halvlegen bølgede kampen frem og tilbage, mens kuglen ikke skulle hentes mere i hverken vores eller svenskernes net.

Vores største mulighed i første halvleg stod Ohi Omoijuanfo for, da han på et fladt indlæg af Marko Divkovic fik sendt et skud afsted lige udefor det lille felt, men nordmanden ramte Göteborg-målmanden lige på, der fik afværget med en fodparade.

Anden halvleg startede bedre for vores vedkommende, hvor vi gentagende gange sværmede om svenskernes felt. Der var optræk til flere store muligheder, men skarpheden manglede desværre i de afgørende momenter.

Til sidst i opgøret fik Jacob Rasmussen pyntet på resultatet, da Filip Bundgaard igen kunne notere sig for en dødboldsassist i Atlantic Cup. Den 19-årige offensivspiller sendte en flot serv afsted fra hjørne, som Jacob Rasmussen pandede flot i nettet.

Der kom dog ikke flere scoringer i opgøret, og vi måtte således forlade det hårdtprøvede græstæppe med et 3-1-nederlag.

I morgen går turen hjem til Danmark og Vestegnen, hvor den sidste uge med forberedelser indledes frem mod første 3F Superliga-opgør, det spilles søndag 18. februar hjemme mod FC Midtjylland.