Pressemøde: Det sagde vi forud for Legia Warszawa

14.08.2024 16:43

Som altid til kampe i de europæiske turneringer er der på MatchDay-1 møde med pressen på det stadion, hvor kampen spilles.

I morgen møder vi Legia Warszawa på deres hjemmebane i den polske hovedstad, og til dagens pressemøde i konferencerummet på stadion var vi repræsenteret af cheftræner Jesper Sørensen og vores erfarne midtbanespiller Daniel Wass.

Herunder kan du læse, hvad pressen spurgte ind til, og hvad Jesper Sørensen og Daniel Wass svarede inden morgendagens kamp mod Legia Warszawa. 

Pressens spørgsmål er markeret med kursiv.

Daniel Wass



Du siger, at du elsker det her. Hvad er det, du godt kan lide ved, at du ved det bliver en hektisk atmosfære?

- Det er de fede kampe. Der er tryk på, og vi skal forsøge at få vendt publikum mod dem. Det kunne være sjovt. 

Du har prøvet det mange steder. Har du nogle minder, hvor du tænker; det her er noget, jeg ikke glemmer?

- Der er mange steder nede i Spanien, hvor udebanerne er sådan her. Det er fedt. Det er med til at gøre kampen endnu mere hektisk, spændende og giver mere tryk på og selvtillid, hvis man kan gøre ondt på dem.

Hvordan synes du, I står, og hvad føler du, I har lært fra den første kamp?

- Jeg synes, at vi står godt. Jeg synes, at vi spillede en rigtig, rigtig fin kamp. Vi skal minimere de fejl, vi laver, og så skal vi være skarpe på de chancer, vi får oppe foran. Vi skal være gode med bolden, ligesom vi var i store dele af den første kamp.

Hvad ville det betyde at komme videre?

Det ville betyde rigtig meget. Vi skal have Brøndby IF ud i Europa. Vi skal have så mange danske hold ud i Europa som muligt. Derfor vil det både betyde noget personligt for mig at komme ud i Europa med Brøndby, men ligesåmeget for klubben og hele Danmark.

Du sagde efter kampen i Brøndby, at du ikke bekymrer dig om atmosfæren i Warszawa. Står du stadig ved det?

- Jeg står ved det. Vi er nødt til at fokusere på kampen. Jeg har hørt, at fansene er gode og højlydte her, men vi er nødt til at fokusere på at spille fodbold og bruge energien til vores fordel. Vores egne fans kommer også på stadion, og dem skal vi også bruge, for de kan også være højlydte.

- Det bliver en fed kamp, men jeg står ved, hvad jeg sagde. Vi skal spille fodbold og gå efter sejren i morgen.

Jesper Sørensen

I har ikke vundet i 11 udebanekampe i træk. Hvorfor skulle I kunne gøre det i morgen?

- Det skal vi, fordi vi tror på, at det, vi så i torsdags, var, at det er en kamp, hvor vi møder et hold, vi egentlig står fornuftigt til, og som vi er i stand til at lave chancer i mod. Så må vi se, om vi er dygtige nok til at score på dem, og så må vi se, om vi kan minimere vores egne fejl.

- Det er ikke sådan, at det her ser uoverskueligt ud på den måde, men det er klart, at det bliver svært. Sådan er det, men vi tror på, at vi kan få vendt den stime. Nu er det jo ikke os, der har været med i de 11 kampe - vi må sætte vores egen historie, og den kan vi passende starte på i morgen.

Hvad forventer du af Legia i morgen?

- Sammenlignet med i torsdags i Brøndby forventer jeg en anden opstilling. Vi har set Legias kampe i år, og de har ofte skiftet opstilling. Vi ved hvordan de spiller og deres spillestil. Jeg forventer ikke, at det bliver meget anderledes fra hvad, de normalt gør, når de spiller hjemme. 

- Selvfølgelig forventer jeg, at det bliver en god atmosfære. Jeg forventer vilde fans, som vil støtte Legia. Vi har selvfølgelig også støtte fra vores egne. Jeg forventer, at de vil forsøge at bruge fansenes energi til deres fordel og gøre et godt indtryk. Vi vil så selvfølgelig prøve at gøre det modsatte. 

Føler I noget pres ift. atmosfæren? Vil det have indflydelse på jeres spil?

- Det håber jeg så sandeligt ikke. Vi er vant til at spille på stadions, hvor fansene støtter deres eget hold. Jeg kender selvfølgelig til atmosfæren, som vanligt former sig på Legias stadion, og den er fantastisk. Jeg håber, at vores spillere også vil bruge energien fra fansene, være klar til at gøre deres bedste og se, om vi dæmpe publikum lidt.

Hvis I ikke vinder, er I ude af kvalifikationen. Er det her den vigtigste kamp i sæsonen?

- Ja, lige nu er det. Ingen tvivl om det. Det er et mål, vi har som klub, som hold, som gruppe. Vi vil gerne kvalificere os til Europa. Jeg ved, at Legia har det på samme måde. Det er en stor klub som Brøndby - vi vil være til stede. Så selvfølgelig er det en meget vigtig kamp for os. 

Hvad føler du, at I har lært af den første kamp?

- Vi har da lært, at vi skal være opmærksom på de små detaljer i fodbold. Det vidste vi selvfølgelig godt i forvejen, men det fik vi lært på den hårde måde forleden, hvor vi lavede et par fejl, der bragte os i en situation, vi ikke behøvede være i. Så synes jeg, at vi har lært, at vi også med vores spil kan gøre meget ondt på dem.

- Vi har lært, at vi var i stand til at skabe chancer mod et hold, der faktisk ikke har lukket mange mål ind indtil da i ligaen, andet end på standardsituationer, og der var vi ude i åbent spil i stand til at skabe en del gode chancer. Det tager vi helt klart med som noget positivt til kampen i morgen.