Brøndby IF: U-V-V-V-U (11 af 15 mulige point)

04.06.2023 AGF 3-3 Brøndby IF
16.04.2023 Brøndby IF 1-0 AGF
23.10.2022 AGF 2-2 Brøndby IF

Vinkler om kampen
Hvis Brøndby IF vinder over AGF, vil det være de blågules sejr nummer 50 over AGF i Superligaen.

De foregående 94 kampe mellem Brøndby og AGF i Superligaen er endt med 49 sejre til Brøndby IF, 23 uafgjorte og 22 nederlag. Målscoren er 160-102 i Brøndbys favør.

48 af de 94 Superligakampe mod AGF har været på udebane. 20 af kampene er endt med en sejr til Brøndby IF, 11 kampe er sluttet uden en vinder og 17 gange har AGF kunnet glædes over en sejr. Målscoren tæt på lige, men er med 77-71 dog i Brøndbys favør.

Brøndby IF er ubesejrede i deres seneste 15 Superligakampe overall og er samtidig ubesejrede i deres seneste 10 udekampe i Superligaen.

Brøndby IF har hentet ni ud af ni mulige point i deres seneste tre udekampe i Superligaen.

Scorer Brøndby IF på søndag, vil de have scoret i 10 Superligakampe i træk.

Brøndby IF har aldrig tabt til AGF i Superligaen i april måned. 14 gange er de to klubber tørnet sammen i årets fjerde måned, tre kampe er endt uden vinder og de resterende 11 kampe er vundet af Brøndby IF. Målscoren i de 14 opgør er 30-13 i blågul favør.

I sidste sæson mødte Brøndby IF også AGF i 25. spillerunde, her sikrede Sebastian Sebulonsen Brøndby alle tre point, da han scorede kampens eneste mål i det 37. minut.

Med sin scoring mod Silkeborg IF rykker Ohi Omoijuanfo tættere på Vallys på Brøndby IF’s topscorerliste i Superligaen, hvor top-5 lige nu ser sådan her ud:

10 mål - Nicolai Vallys
9 mål - Ohi Omoijuanfo
8 mål - Mathias Kvistgaarden
5 mål - Yuito Suzuki
3 mål - Sean Klaiber

Brøndbys defensiv er fortsat stærk – specielt i 1. halvleg af kampene, for der er blot scoret fire mål mål Brøndby i denne sæson i 1. halvlegene af de første 24 kampe. Alt i alt har Brøndby lukket 22 mål ind, hvilket jo betyder, at der er scoret 18 mål mod de blågule efter pause.

Offensivt lyder tallene sådan her: 47 scorede mål fordelt på 24 i 1. halvleg og 23 i 2. halvleg. Brøndbys tidligste scoring er faldet i det 6. minut, mens de tre gange har scoret i det 90. minut eller senere (altså tillægstiden).

Brøndby IF topper fortsat listen med flest clean sheets i denne sæson. 10 gange har de holdt nullet, hvilket er et clean sheet mere end AGF, der deler 2. pladsen på listen sammen med FC København.

Brøndby IF er ubesejrede mod AGF i de seneste 11 indbyrdes opgør i Superligaen.

Mathias Greve kan i weekenden spille sin Superligakamp nummer 250, dog er det kun 68 af de første 249 kampe der er spillet i Brøndby trøjen. Han er også noteret for 137 Superligakampe for OB og 44 for Randers FC.

Brøndby IF er 52 gange kommet foran 1-0 gange mod AGF i Superligaen, og de 52 kampe er endt med 44 Brøndby-sejre og otte uafgjorte. Læren er altså, at kommer Brøndby mod AGF i Superligaen, så har de aldrig tabt en Superligakamp mod AGF.

Skulle Brøndby IF til gengæld komme bagud 0-1, er der stadig gode muligheder for en sejr, for i de 36 Superligakampe hvor AGF er kommet foran 1-0, der har Brøndby IF hentet fem sejre og ni uafgjorte – dog er de resterende 22 kampe endt med en sejr til aarhusianerne.

I denne sæson er Brøndby IF tre gange kommet bagud 0-1, men har hentet syv point i de tre kampe. 20 gange er Brøndby IF selv kommet foran 1-0, og har i de 20 opgør hentet 43 point, så pudsigt nok er Brøndbys pointgennemsnit højere hvis de kommer bagud 0-1 fremfor at komme foran 1-0…

Brøndby IF har spillet syv Superligakampe på datoen 14. april, og har blot vundet en enkelt kamp – det var med 6-0 over Vejle tilbage i 1996. De resterende seks kampe på denne dato er endt med en uafgjort og fem nederlag.

Dommerne
Søndagens dommer er den 40-årige Mads-Kristoffer Kristoffersen. Han er i gang med sin 13. sæson som Superligadommer og er indtil videre noteret for 257 Superligakampe, et tal der kun overgås af Claus Bo Larsen (328) og Jakob Kehlet (290).

Brøndby IF har været det ene hold i 57 af Mads-Kristoffer Kristoffersens 257 Superligakampe, og de blågule har hentet 28 sejre, spillet 11 gange uafgjort og tabt 18 gange i disse opgør.

Fire gange har Mads-Kristoffer Kristoffersen dømt Brøndby IF mod AGF i Superligaen, og de fire kampe er endt med to sejre til hvert hold – men specielt kampen i august 2016 er der nok mange fans af begge klubber der husker, nogle sikkert lidt bedre end andre:

01.04.2013 Brøndby IF 3-2 AGF

21.08.2016 AGF 0-7 Brøndby IF

23.09.2018 AGF 3-2 Brøndby IF

25.08.2019 Brøndby IF 0-3 AGF

Linjedommere: Deniz Yurdakul og Amir Šabic
4. dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
VAR: Jacob Karlsen
AVAR: René Risum