Ole Palmå: Historisk voldsom dom

05.04.2024 12:52

I dag har Disciplinærinstansen meddelt Brøndby IF, at der til vores næstkommende hjemmekamp mod Silkeborg IF, som spilles på mandag, ikke må være tilskuere på endetribunen, dvs. Sydsiden.

Administrerende direktør Ole Palmå udtaler her om dommen:

- Vi har i dag modtaget Disciplinærinstansens dom for de brud på stadionreglementet, der var i udebaneafsnittet ifm. Derbyet i Parken. Her fremgår det af skrivelsen, vi har modtaget tidligere i dag, at vi som klub modtager ikke blot en stor bødestraf på 150.000 kroner, men samtidig fratages muligheden for at have fans på Sydsiden til næstkommende kamp mod Silkeborg IF.

- Det er en historisk voldsom dom, som i sit omfang ikke er set før i dansk fodbold. Med det hårde arbejde vores spillere, trænere og medarbejdere lægger hver dag her i klubben, så er det et stort slag i ansigtet for alle her i Brøndby IF. Med lukningen af Sydsiden bliver også over 6.000 fans berørt, da de nu mister deres adgang til kampen mod Silkeborg IF, og dermed bliver stemningen til kampen på mandag også betydelig anderledes, end hvad vi ellers har oplevet på Brøndby Stadion i denne sæson. Og sidst men ikke mindst, så mister vi et millionbeløb i indtægter. 

- Vores erfaringer med tidligere sager gør, at vi desværre anser det for tæt på nytteløst at anke denne dom, men vi mener helt utvetydigt, at proportionerne i dagens dom er en hidtil uset og voldsom strafeskalering ift. tidligere sager i dansk fodbold, og netop proportionerne i denne dom agter vi at tage op med Divisionsforeningen på et mere principelt niveau.

Brøndby IF har for nuværende ikke yderligere kommentarer til dagens dom.

Brøndby IF sender en mail direkte til de berørte fans, som ikke har adgang på Sydsiden til kampen på mandag, som omfatter hele Sydsiden Nedre og alle i Tårn 26, Tårn 27, Tårn 28, Tårn 29 og delvis i Tårn 30 på Sydsiden Øvre.