Brøndby IF og Turning Tables indgår partnerskab med børn og kreativitet i centrum

05.04.2024 08:00

I Brøndby IF har vi en lang tradition for at engagere os i lokale fællesskaber uden for fodboldbanen. 

Netop den grundsten i vores værdisæt har vi faciliteret i et nyt partnerskab med Turning Tables Danmark, og deres lokale gren i Brøndby Strand, der til dagligt arbejder med børn og unge gennem kultur, som film, foto og musik.

Samarbejdet betyder helt konkret, at børn og unge fra Brøndby Strand bl.a skal løse mindre fotoopgaver for Brøndby IF i forbindelse med hjemmekampe, skabe pop-up-events og lave fotoudstillinger til glæde for alle vores fans på Brøndby Stadion. 

Ole Palmå, der for nyligt var på besøg i Kulturlab Brøndby Strand, fortæller om samarbejdet:

- For os er det her et helt specielt partnerskab, fordi det handler om fællesskaber og lokalt engagement. Det fantastiske arbejde, som Turning Tables Danmark laver, handler netop om at få børn og unge aktiveret, at få deres talenter frem på en virkelig positiv måde, og hvis vi som klub kan være en del af det, så er det helt fantastisk. I Brøndby IF ser vi det som et vigtigt stykke arbejde, der bliver lavet herude i Brøndby Strand, og det vil vi som klub gerne vil være med til at bakke op om, siger Ole Palmå. 

Kulturlab Brøndby Strand slog dørene op til områdets børn og unge i april 2023, men organisationen bag kulturlab’et har været til stede i Brøndby Strand siden 2018.

Siden åbningen sidste år har 258 unikke børn og unge arbejdet kreativt med film, foto og musik i Kulturlab Brøndby Strand. 

En af de børn, der til daglig kommer i Kulturlab’et er Bayram på 12 år, som har Brøndby IF i hjertet. 

- Jeg glæder mig helt vildt. Jeg glæder mig til at filme og interviewe folk på stadion. Jeg har en stor passion for Brøndby IF. Det er min barndomsklub og den største klub i Danmark, det ved alle, og der er ikke mere at sige til den sandhed, lyder det fra Bayram. 

- Vi ved, hvor meget klubben betyder for børnene
For Turning Tables Danmark markerer partnerskab med Brøndby IF en milepæl. 

- Vi er til stede i Brøndby Strand med en ambition om at forankre os, og det at vi nu kan indgå et partnerskab med Brøndby IF, en af Danmarks største kulturaktører, er meget værdifuldt i forhold til den ambition. Partnerskabet er først og fremmest vigtigt i forhold til at skabe spændende møder mellem børn og unge, men det er også vigtigt for os som organisation. Og så ved vi, hvor meget klubben betyder for de børn, unge og familier, som har deres daglige gang i vores kulturlab, fortæller Martin Højland, direktør i Turning Tables Danmark.  

Man kan møde børn fra Turning Tables Danmark til vores hjemmekamp mod Silkeborg IF på Brøndby Stadion 8. april og til resten af hjemmekampene i slutspillet.

Her vil en foto-container stå i Familie Fanzonen, hvor lokale børn står klar til at tage familieportrætter, som fans kan tage med hjem og sætte i glas og ramme. 

Derudover vil børne-fotografer inden kampen bevæge sig rundt og tage stemningsbilleder fra dagen, ligesom det også vil være unge fra Turning Tables, der agerer DJ’s i Familie Fanzonen.