Landsholdsoverblik: Sådan gik det vores spillere

13.09.2023 08:18

Landsholdspausen er ovre, og i denne artikel kan du få et overblik over, hvordan det er gået vores spillere på Superliga-holdet og i Masterclass, som har været afsted med deres respektive landshold.

Nicolai Vallys 🇩🇰
Midtbanespilleren debuterede for det danske A-landshold, som torsdag i sidste uge slog San Marino med hele 4-0. Her blev Vallys skiftet ind til de sidste knap 20 minutter foran et fyldt Parken.

Vallys måtte dog udgå af truppen, da han pådrog sig en skade, og han var derfor ikke med til kampen oppe i Finland, hvor danskerne vandt en snæver sejr på 1-0.

Debuten betyder samtidig, at Vallys skal på Landsholdsvæggen.

Yuito Suzuki U22 🇯🇵
Suzuki skulle sammen med holdkammeraterne spille en kvalifikationsturnering til 2024 AFC U23 Asian Cup. Her lagde japanerne ud med at vinde med hele 6-0 over Pakistan i onsdags, hvor Suzuki kom ind undervejs i opgøret.

I deres anden kamp startede han inde og fik 75 minutter på banen i sejren over Pakistan på 1-0. I den sidste kamp mod Bahrain fik japanerne uafgjort og dermed et enkelt point, hvilket betød, at de endte som nummer et i deres kvalifikationspulje.

Mateusz Kowalczyk U20 🇵🇱
Midtbanespilleren og det polske U20-landshold mødte fredag Portugal, som endte med en sejr på 4-0, og hvor Kowalczyk blev skiftet ind ved stillingen 4-0, hvor han fik det sidste kvarter på banen og var med til at køre sejren hjem.

Mathias Kvistgaarden og Jonathan Ægidius U21 🇩🇰
Angriberen og målmanden var udtaget til to venskabskampe mod Frankrig og Slovakiet, som for danskerne desværre endte med to nederlag.

I det første opgør mod Frankrig startede Kvistgaarden inde, da danskerne tabte med hele 4-1.

I deres anden kamp mod Slovakiet mandag skulle danskerne forsøge at rejse sig fra nederlaget, men her tabte de med 2-0 med Kvistgaarden i startopstillingen endnu engang.

Ludwig Vraa, Malek Bakhit, Clement Bischoff og Noah Nartey U19 🇩🇰
Clement Bischoff blev torsdag skiftet ind til sin landsholdsdebut, mens Ludwig Vraa startede inde, da danskerne vandt med 1-0 over Polen i Herning. Noah Nartey kom ind i de sidste minutter af opgøret.

I danskernes anden kamp mod Norge startede Bischoff inde og scorede i sin startdebut for det danske U19-landshold, mens Noah Nartey og Malek Bakhit ligeledes startede inde.

Bischoff bragte danskerne i front efter ti minutter efter en flot soloaktion ude i venstresiden, men stillingen holdt ikke. Nordmændene svarede nemlig igen i midten af anden halvleg, da de først udlignede til 1-1, og dernæst kom foran med 2-1 og dermed vandt opgøret.

Oscar Schwartau og Lukas Larsen U18 🇩🇰
De to spillere skulle afsted med U18-landsholdet, som deltog i en venskabsturnering i Sverige.

I den første kamp startede Lukas Larsen og Schwartau begge inde for danskerne, mens førstnævnte scorede et vigtigt mål, da svenskerne var kommet foran kort forinden. Kampen endte 3-1 til Danmark, hvor Schwartau fik fuld spilletid, mens målscorer Lukas Larsen blev skiftet ud med et kvarter igen.

I deres sidste kamp mod Norge kom Oscar Schwartau og Lukas Larsen ind fra anden halvlegs begyndelse ved stillingen 0-0, og det skulle vise sig at være en god beslutning, da de begge kvitterede med scoringer.

Lukas Larsen udlignede til 1-1, efter Danmark var kommet bagud kort forinden, mens Oscar Schwartau udbyggede føringen over nordmændene til stillingen 3-1. Det var dog ikke nok, da danskerne indkasserede to mål i slutminutterne, så kampen endte med 3-3.

André Escobar, Danial Riaz og Philip Søndergaard U17 🇩🇰
De tre U17-spillere fra Masterclass deltog i en venskabsturnering i Køln i Tyskland som forberedelse til EM-kvalifikationen i oktober i Georgien.

I det første opgør mod Italien startede både Escobar og Søndergaard inde i en kamp, som italienerne vandt med 3-1. Danial Riaz blev skiftet ind til fordel for Escobar efter knap en times spil, og det betød debut til Riaz for det danske U17-landshold.

Her startede Danial Riaz inde for danskerne, som vandt med 2-0 over Tyskland, mens Philip Søndergaard blev skiftet ind undervejs i sejren.

I deres sidste kamp mødte danskerne Israel, og her var det med både Riaz, Søndergaard og Escobar fra start. Kampen endte med en dansk sejr, og hvor Escobar lavede en assist på et hjørnespark, som gav en dansk føring på 1-0 kort inden pausen.

Efter en times spil udbyggede de føringen, da Philip Søndergaard drev bolden fremad på israelernes banehalvdel og fandt en holdkammerat i dybden, som lagde bolden i kassen til 2-0.

Israel reducerede til 1-2, men det rokkede ikke ved pointdelingen, da U17-drengene vandt med 2-1.