Jacob Rasmussen: Fedt at spille foran et udsolgt Brøndby Stadion

22.09.2023 11:34

Søndag står der Derby på menuen, når vi betræder græsset på et udsolgt Brøndby Stadion og står foran FC København i 3F Superligaen.

Derbyet bliver det første for vores stopper Jacob Rasmussen, der kom til klubben i sommer. Den venstrebenet forsvarsspiller er dog ikke i tvivl om, hvad et Derby er for en størrelse.

- Der kommer til at være tryk på. Jeg har set de her Derbys, siden jeg var lille. Altid fulgt med og vidst, at Brøndby IF og FC København har en kæmpe rivalisering, og det bliver en kæmpestor oplevelse at spille mit første Derby. Jeg har selvfølgelig prøvet at spille nogle rigtig store kampe med store kulisser foran mange mennesker, men jeg glæder mig utrolig meget til min Derby-debut og ser frem til det med stor spænding, fortæller forsvarsspilleren som ser frem til at spille for udsolgte tribuner.

- Det bliver fedt foran et udsolgt Brøndby Stadion. Vi kan gøre noget på banen for at få fansene med os og få skabt en fed kulisse ved at angribe, score nogle mål og spille optimistisk, og så er jeg også sikker på, at de kommer til at støtte os ét hundrede procent i 90 minutter plus det løse.

Har en god følelse i kroppen
Jacob Rasmussen fortæller om dagene op til Derbyet, hvor der ikke er ændret meget i forhold til forberedelserne. Vores forsvarsspiller har en god fornemmelse i kroppen, ovenpå fem sejre i træk og blot ét inkasseret mål.

- Det er selvfølgelig en stor kamp, men vi skal huske på, at det bare er tre point. Vi forbereder os til denne kamp, som vi forbereder os til alle andre kampe. Men vi skal så være opmærksomme på, at når kampen går i gang, vil der helt sikkert være lidt mere tryk på, og der kommer til at være nogle andre mekanismer på spil. Men under optakten er det mange af de samme ting, vi arbejder med og fokuserer på.

- Jeg har selv en utrolig god følelse, og det tror jeg også, at de andre har. Lige nu føles det meget homogent, den måde vi gør det hele på. Alle er afklaret, i forhold til hvad deres rolle er, og i forhold til hvad vi skal gøre i de forskellige situationer. Det skaber bare noget sikkerhed, at man ved, man har folk, der dækker ens ryg hele tiden.

- Men det er noget, vi skal ud at bevise gang efter gang. At vi har et godt hold, og at vi har en god defensiv. Vi skal selvfølgelig også vise, at vi har en god offensiv. Det er en fed følelse lige nu, og det er bestemt også med til at give blod på tanden, for vi ved, at vi skal ud og bekræfte de gode præstationer, vi har leveret.

Skal være gode på bolden
Vores forsvarspiller er klar over, at disse kampe ofte lever deres eget liv, og at det kræver kræfter at tage en Derby-sejr. 

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi er gode på bolden, og at vi lader dem komme ud at løbe efter bolden. Vi skal ikke stresse, og vi må ikke blive for presset af omgivelserne og stemningen. Men det vigtigste er bare at få trukket i arbejdstøjet, for i sådan nogle kampe er det tit dét, det handler om. De lever tit deres eget liv, og det handler om at udnytte de chancer, man får, men det handler også om, at man skal gå all-in og lægge alle de kræfter, man har, i kampen og så lidt ekstra, og så skal det nok blive en god oplevelse.

- Jeg har ikke tænkt over det endnu, men det er nok noget, jeg kommer til at tænke over i de næste par dage. Lige lukke øjnene lidt og prøve at forstille mig, hvordan det kommer til at føles, hvis man vinder et Derby på Brøndby Stadion. Vi skal bare angribe det på søndag og se, om vi kan tage de tre point.

Derbyet fløjtes i gang kl. 14:00 på søndag, og du kan se opgøret på TV3+ eller Viaplay.