Optakt: Stats og info om Brøndby IF - AGF

04.11.2023 11:21

Brøndby IF - AGF
Brøndby Stadion
14. runde af 3F Superligaen

Dommer: Jakob Alexander Sundberg
Kickoff: 6. november kl. 19:00
TV: TV3+ og Viaplay

Karantæne
Frederik Brandhof, AGF

Karantænefare
Magnus Knudsen, AGF (ved gult kort for en mild forseelse)
Felix Beijmo, AGF (ved gult kort for en middel forseelse)
Mikael Anderson, AGF (ved gult kort for en grov forseelse)

Henrik Heggheim, Brøndby IF (ved gult kort for en grov forseelse)
Jacob Rasmussen, Brøndby IF (ved gult kort for en grov forseelse)

Superligaform – seneste fem kampe
Brøndby IF: V-U-V-V-T (10 af 15 mulige point)
AGF: V-V-U-T-U (8 af 15 mulige point)

De seneste fem indbyrdes Superligaopgør
17.09.2023 AGF 0-3 Brøndby IF
04.06.2023 AGF 3-3 Brøndby IF
16.04.2023 Brøndby IF 1-0 AGF
23.10.2022 AGF 2-2 Brøndby IF
17.07.2022 Brøndby IF 1-0 AGF

Vinkler om kampen
Hvis Brøndby IF vinder over AGF, vil det være de blågules sejr nummer 50 over AGF i Superligaen.

De foregående 93 kampe mellem Brøndby og AGF i Superligaen er endt med 49 sejre til Brøndby IF, 22 uafgjorte og 22 nederlag. Målscoren er 159-101 i Brøndbys favør.

45 af de 93 Superligakampe mod AGF har været på hjemmebane. 29 af kampene er endt med en sejr til Brøndby IF, 11 kampe er sluttet uden en vinder og fem gange har AGF kunnet glædes over en sejr. Målscoren er meget klart i Brøndbys favør og lyder på 82-30.

Kampen mod AGF er Brøndby IF’s mandagskamp nummer 75 i Superligaen. De foregående 74 mandagskampe er endt med 42 Brøndby-sejre, 13 uafgjorte og 19 nederlag.

På hjemmebane har Brøndby IF spillet 42 mandagskampe i Superligaen, 24 er vundet, otte endt uden vinder og 10 er tabt.

Brøndby IF’s seneste mandags-hjemmekamp i Superligaen mod AGF var den 1. april 2013. Her kom AGF foran 2-0 i 1. halvleg, men kort efter pausen fik Martin Albrechtsen reduceret til 1-2, og tre minutter før tid udlignede selvsamme Albrechtsen og minuttet efter sørgede Simon Makienok for at Brøndby fik alle tre point. Der var dog ikke den store jubel på stadion, da kampen blev afviklet uden tilskuere.

I sidste weekend scorede både Vallys og Kvistgaarden, og de to spillere topper fortsat Brøndby IF’s topscorerliste i 3F Superligaen med henholdsvis syv og fem scoringer. Nummer tre på listen er Ohi Omoijuanfo med fire mål, og dermed er de tre spillere tilsammen noteret for 64% af Brøndby IF’s Superligamål i denne sæson.

Brøndby IF er ubesejrede mod AGF i de seneste 10 indbyrdes opgør i Superligaen.

Brøndby IF har scoret tre mål i de seneste to Superligaopgør mod AGF. I juni 2023 kom Brøndby foran 3-0, men her lykkedes det for AGF at komme tilbage i kampen og få 3-3, men det var ikke tilfældet tilbage i september 2023, hvor Brøndby kom foran 3-0 og holdt denne føring resten af kampen. AGF var dog også hæmmet en del i den seneste kamp, da de fik keeper Bailey Peacock-Farrell udvist allerede i det 23. minut.  

Brøndby lukkede som bekendt mål ind i sidste weekends 2-1-sejr, og da Silkeborg IF holdt nullet i deres 0-0-kamp mod OB, så er det nu Brøndby IF og Silkeborg der deler 1. pladsen på listen over flest clean sheets i denne sæson. Begge klubber har holdt nullet seks gange, mens mandagens modstandere fra AGF er noteret for fire clean sheets.

Brøndby IF har stadig scoret i samtlige Superligakampe i denne sæson – og alt i alt har holdet fra Vestegnen scoret minimum en gang i deres seneste 19 Superligakampe.

AGF er også godt kørende med scoringerne, for de har scoret i deres seneste ni udekampe i Superligaen.

Brøndby IF har ikke spillet uafgjort i deres 15 seneste hjemmekampe i Superligaen, og dermed nærmer de sig klubrekorden på 17 hjemmekampe i træk uden en uafgjort (oktober 2005 til oktober 2006).

Brøndby IF er 51 gange kommet foran 1-0 gange mod AGF i Superligaen, og de 51 kampe er endt med 44 Brøndby-sejre og syv uafgjorte. Så kommer Brøndby foran på mandag er der meget store muligheder for point, da AGF aldrig har vundet en Superligakamp over Brøndby, hvis Brøndby IF først er kommet foran 1-0.

Skulle Brøndby IF komme bagud 0-1, er der til gengæld visse statistiske muligheder, for i de 36 Superligakampe hvor AGF er kommet foran, der har Brøndby IF hentet fem sejre og ni uafgjorte – dog er de resterende 22 kampe endt med et nederlag.

Brøndby IF har spillet syv Superligakampe på datoen 6. november, og de syv kampe er endt med fire sejre, to uafgjorte og et nederlag.

En af de syv tidligere Superligakampe på datoen 6. november var mod AGF. Det var i 1996 hvor scoringer af Peter Møller og Anders Bjerregaard sikrede Brøndby IF en 2-1-sejr. Michael Nonbo scorede AGF’s enlige mål. 

Dommerne
Det er den 34-årige Jakob Alexander Sundberg, der på mandag skal dømme Brøndby IF mod AGF. Sundberg er i gang med sin 5. sæson som Superligedommer, og dømmer sin Superligakamp nummer 65 i den kommende runde.

I Sundbergs første 64 Superligakampe har Brøndby IF været med i 11 af dem, her er fire vundet, tre endt uafgjort og tre er tabt. Sundberg har aldrig udvist en spiller i en Superligakamp med deltagelse af Brøndby IF, men har har dømt fire straffespark, hvoraf to af dem var til Brøndby IF (Uhre misbrugte, Omoijuanfo scorede).

Sundberg har en gang tidligere dømt en Superligakamp mellem Brøndby IF og AGF, den var den 16. april 2023, hvor 16.138 tilskuere på Brøndby Stadion så Sebastian Sebulonsen blive matchvinder i en blågui 1-0-sejr.

Linjedommere: Victor Skytte og Nikolaj Christensen
4. dommer: Kasper Madsen
VAR: Jacob Karlsen
AVAR: Sebastian Friis Aagerup