Longread med Kevin Mensah: Vigtigt at slutte efteråret godt af

15.11.2023 13:18

I denne uge har vi haft Alma, som til dagligt går i 8. klasse, fra Nexø på Bornholm som erhvervspraktikant i kommunikationsafdelingen, og hun satte sig sammen med Kevin Mensah tidligere på ugen og lavede et længere interview med anføreren.

Der resterer fire kampe for vores vedkommende i efterårssæsonen, hvor vi efter 15. spillerunder i 3F Superligaen ligger på andenpladsen i tabellen, mens vi har spillet os i kvartfinalen i Oddset Pokalen.

Vi har taget en snak med anfører Kevin Mensah om sæsonens forløb, sommerens udskiftning, samt de resterende fire kampe inden vinterpausen, hvor vi i 3F Superligaen møder Lyngby BK og Hvidovre IF, mens vi over to kampe mod AGF skal have fundet en semifinalist i Oddset Pokalen.

Positiv stemning i truppen
Anføren fortæller om god stemning i truppen, men understreger, at det er vigtigt, at holdet er klar over, at de skal blive ved med at vise høj kvalitet, som de i forvejen har vist flere gange på sæsonen, så vi kan slutte godt af i efterårssæsonen.

- Der er en generelt en god stemning i truppen. Vi har ikke tabt mange kampe, og det giver altid en god stemning. Vi ved godt, at vi ikke har opnået noget endnu, for man har ikke vundet noget, når man ligger nummer to, og sæsonen fortsat er lang. Der er fokus, god stemning og en masse positiv energi, så det er, som det skal være.

Kevin Mensah ser først og fremmest frem til de to opgør i 3F Superligaen mod Lyngby BK og Hvidovre IF, som vi allerede har mødt og vundet over tidligere på sæsonen.

- Der er ikke noget værre som fodboldspiller, end at gå på ferie og have tabt den sidste kamp. Så går du med den i to måneder indtil næste kamp, så vi skal slutte stærkt af i efteråret.

- Vi slog Lyngby overbevisende med 3-0 senest, men det kom først rigtig til rette, da de fik et rødt kort. Det er et hold med en masse energi, og det skal vi helt klart matche, når vi møder dem næste søndag. Vi skal fortsætte med at vise høj kvalitet i begge ender af feltet, som vi har vist flere gange i sæsonen. Hvidovre er lidt det samme. Det er den sidste kamp, inden vi går på ferie, og den skal vi bare vinde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sommerforstækninger og anføreropgaver
I sommer kom Emmanuel Yeboah, Matheusz Kowalczyk og Yuito Suzuki til klubben, og som anfører mærker Kevin Mensah et ansvar for at få dem til at falde godt tilrette i klubben.

- Jeg synes, de nye spillere er faldet fint til. De kommer fra nogen destinationer, som er lidt længere væk end normalt, så det tager selvfølgelig lidt tid at komme godt ind i det hele.

- Det er jo klart, at der hviler et større ansvar i forhold til at hjælpe dem på vej som anfører. Få dem fortalt, hvad vi gør her, og hvad vi ikke skal gøre. Prøve at hjælpe dem så godt som muligt. Selvom de er unge, så har de også noget hår på brystet, fordi de er flyttet langt hjemmefra fra deres forældre i en ung alder og har styr på de ting, som de skal have styr på, og så kan jeg prøve og vejlede dem lidt til, hvordan vi gør tingene her i klubben.

Tilfreds med pokallodtrækningen
Efter vores pokalsejr i Randers trak vi umiddelbart efter slutfløjt AGF, og det er en lodtrækning, der gør Kevin Mensah fint tilfreds.

Han er klar over, at vi skal slå dem for at gå hele vejen, men har troen på det efter de seneste kampe mod aarhusianerne.

- Jeg synes, det er en rigtig god modstander at trække i en pokalturnering. Sidst vi mødte dem ude, slog vi dem 3-0, mens vi spillede 1-1 her, hvor vi var skuffede over ikke at levere en bedre præstation. Det begynder at spidse til i pokalturneringen, og det er de gode hold, som er tilbage. AGF skal vi slå for at gå hele vejen i finalen og også vinde den. Det er et godt hold, men vi har sat os som mål at vinde pokalturneringen og så skal vi slå alle de gode hold.

"Den dag, man stopper sin fodboldkarriere, og den dag, jeg stopper, vil jeg kunne se tilbage på de ting, jeg har vundet, og der må årets pokal gerne tilføjes."

- Kevin Mensah

Kevin Mensah fortæller, hvordan han forstiller sig kampbilledet mod AGF i de to opgør, og så ser han det som en fordel at slutte på hjemmebane, især hvis det går godt i første opgør på udebane.

- Det bliver en kamp med mange dueller. AGF vil gerne spille på dueller, som vi godt kan matche, og så synes jeg, at vi har større kvalitet rundt på de enkelte positioner og større individuel kvalitet i truppen. Det bliver en kamp, hvor vi skal ind og tage slåskampene, få sat spillet med kuglen, få flyttet dem rundt og få kørt det, som det skal køres.

- Det er klart, når man spiller to kampe, har du altid en fordel ved at slutte hjemme, men det kommer lidt an på, hvordan vi klarer det første opgør. Hvis vi får en sejr, så er det klart, når vi kommer til Brøndby, at vi har gode kort på hånden. Så jeg håber at vi kan tage til Aarhus, få en sejr og så få det afgjort herhjemme.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vil gå hele vejen i pokalturneringen
Når Kevin Mensah ser tilbage på tidligere pokalfinaler, husker han dem som en stor dag og håber derfor også på at opleve det i år, hvor målsætningen om en pokaltriumf er klar.

- Det er jo en kampdag, som summer af fodboldglæde. Det er en stor dag, og det er stort at opleve som spiller. En dag vil jeg også gerne opleve det som fan, fordi der foregår så mange ting, og det er en kæmpe oplevelse, så jeg håber, at vi kan gå hele vejen i finalen og så også tage den.

Når Kevin Mensah en dag stopper sin karriere, er det ikke de enkelte mål, der fylder, men at se tilbage på vundne mesterskaber og pokalturneringer.

- At vinde noget som fodboldspiller er altafgørende, hvis du spørger mig. Når du er færdig med din karriere, tænker du ikke på de enkelte mål, du har scoret. Jo, det gør du nok, men det er jo ikke det i sidste ende, der fylder noget. Det er at du har vundet et mesterskab eller flere mesterskaber og pokalturneringer. Den dag man stopper sin fodboldkarriere og den dag, jeg stopper, vil jeg kunne se tilbage på de ting, jeg har vundet, og der må årets pokal gerne tilføjes.

Først fokus på 3F Superligaen
Men først står Kevin Mensah og holdkammeraterne overfor to kampe i 3F Superligaen, og anføren tager en kamp ad gangen og derfor er fokusset først rettet på Lyngby BK og Hvidovre IF. 

- Vi har først to kampe i Superligaen, og når vi får lukket dem ned, skifter vi fokus til pokalen. Så det ligger meget fint, i forhold til hvordan turneringen er blevet planlagt. Vi tænker først på de to Superliga-kampe, og så har vi en kamp mod AGF frisk i erindringen, som vi helt klart også kan bruge til noget.

Billetsalget til næste hjemmekamp mod Hvidovre IF er allerede i fuld gang, og hvis du endnu ikke har sikret dig en plads, kan du finde billetter her.

Salget til de kommende udeopgør mod Lyngby BK og AGF starter i denne uge, hhv. onsdag og torsdag. Læs mere om billetsalget her.